Slobodno vreme > Mozaik

Napolju je PAKLENO, a TRUDNICA mora VAN kuće: Evo koji 6 STVARI mora da ima kod sebe

Buduće mame teško podnose leto

Izvor: K1info/telegraf.rs

02/07/2023 > 16:31

podeli vest:

Napolju je PAKLENO, a TRUDNICA mora VAN kuće: Evo koji 6 STVARI mora da ima kod sebe
Foto: Unsplash.com


Trudnicama nije lako, tu su otečene noge, hemoroidi, mučnice i gomila drugih svrati. Ali kada tome još dodamo vrućinu, tada nastaje prava patnja za buduće mame. Postoje određene stvari koje bi one uvek trebalo da nose sa sobom, kako bi lakše pregurale leto.

Evo kojih 6 stvari koje su trudnicama neophodne kada idu napolje:

1. Ručni ventilator

Trudnicama je uvek više vruće nego ostalima tokom leta, što dovodi do nervoze i stresa. Da se to ne bi desilo, nabavite ručni ventilator. Nisu skupi, a ima ih i u nekim jeftinijim prodavnicama. Stavite ga na telefon i uživajte.

2. Šešir

Nošenje šešira je još jedan od načina da zaštitite svoju kožu od štetnog sunca. Osim što će vas štititi, može biti i simpatičan modni detalj, stoga gledajte da odaberete onaj vedrijih boja.

3. Flaša vode

Ne treba posebno naglašavati zašto je važno da više vodimo računa o hidrataciji tokom perioda godine kada se više znojimo. Najbolje je da kupite flašu za vodu, ne plastičnu, koju ćete moći stalno da nosite sa sobom.

Foto: Pexel.com

 
4. Krema za sunčanje

Tokom trudnoće, koža postane još osetljivija na zrake sunca, pa kad mu se izlažete vodite računa i obavezno se namažite. Najbolje je da odaberete onu sa faktorom 30 i poželjno je bez oksibenzona, piše "Oh yellow". Čak i oni zraci kada niste direktno na suncu mogu predstavljati pretnju.

5. Sprej protiv komaraca

Uvek u svojoj torbi se potrudite da imate i sprej protiv nesnosnih komaraca i ostalih insekata. Zaštitite i sebe, ali i bebu, od potencijalnih bolesti ukoliko vas komarac ujede. Za svakodnevno kretanje odaberite one slabije, ali ako planirate da boravite na jezeru ili u šumi gde je prisustvo komaraca veća, onda odaberite one nešto jače.

6. Gumica za kosu

Uvek u torbi ponesite nekoliko gumica ili šnala za kosu. Ne oduzima vam mnogo prostora, a brzo mogu da vam omoguće da rashladite vrat. Konjski rep ili punđa - potpuno je svejedno.

Ostavite komentar