Slobodno vreme > Mozaik

Da li i vi patite od sindroma "NEMAM ŠTA DA OBUČEM" i pored PUNOG ORMARA? Evo kako se to LAKO REŠAVA

I dok se vama čini da garderobe imate premalo, zapravo je imate previše i to je izvor vaših frustracija

Izvor: K1info

24/09/2023 > 16:24

podeli vest:

Da li i vi patite od sindroma "NEMAM ŠTA DA OBUČEM" i pored PUNOG ORMARA? Evo kako se to LAKO REŠAVA
Foto: Shutterstock


Ako često otvarate vrata ormara pa ustanovite da nemate šta da obučete, iako je krcat garderobom, moguće je da patite od tzv. "Nemam šta da obučem" sindroma. 

I dok se vama čini da garderobe imate premalo, zapravo je imate previše i to je izvor vaših frustracija.

Međutim, mnogi ljudi, posebno žene, toga nisu svesni, pa umesto da se viškova reše, kreću u kupovinu, po nabavku novih komada, što dovodi do sve težeg snalaženja u ormaru, kao i do gomilanja odeće koju možda nikad ni ne stave na sebe, čak zaborave da je imaju.

Rešenje "Nemam šta da obučem" sindroma je organizacija ormara i rešavanje viškova. Istina, odeće će tada biti manje, ali biće lakše snalaziti se, kombinovati komade i konačno zadovoljan izaći na ulicu.

Foto: Shutterstock

 

Dobra ideja je unapred kompletiranje odeće - na jednu vešalicu složite kompletnu kombinaciju i tako redom. Ubacite tu i nakit, torbu, maramu... Sitne dodatke stavite u malu prozirnu vrećicu pa tako okačite na vešalicu.

Mnogo je lakše odvojiti nekoliko dana i srediti haos, nego svaki dan gubiti vreme i živce pred krcatim ormarom. Takođe, ako znate da uskoro idete na neku svečanu prigodu, unapred isplanirajte šta ćete da obučete i sve pripremite, piše msn.com.

Ostavite komentar