Slobodno vreme > Mozaik

Uz pomoć OVIH SASTOJKA koža će vam biti GLATKA I SPREMNA ZA SUNAČNJE! Svaka kuća ih ima, a očaraćete sve tenom

Otkrivamo kako da izabrate najbolji piling za telo u skladu sa potrebama kože, kao i kako da je pripremite za Sunce

Izvor: K1info

Autor: Simona Stanković

28/05/2024 > 20:18

podeli vest:

Uz pomoć OVIH SASTOJKA koža će vam biti GLATKA I SPREMNA ZA SUNAČNJE! Svaka kuća ih ima, a očaraćete sve tenom
Foto: Pixabay.com


Stiže leto, a sa njim i sezona sunčanja i preplanule kože. Jasno je koliko je ženama važan preplanuli ten i nežna koža, a kako bi to pšostigli, piling je jedan od obaveznih koraka prilikom nege čitavog tela jer koži vraća blistavost i mekoću, baš zbog toga ga nikada nemojte preskakati. Piling možete da napraviti same kod kuće sa sastojcima koje već imate. 

Glavni zadatak pilinga jeste da dubinski očisti kožu i pore od prljavštine, ali i da ukloni površinski mrtvi sloj kože. Pored toga piling podstiče kožu da proizvodi kolagen koji je zaslužan za blistavu, nežnu i zategnutu kožu. Takođe, može pojačati efekat nekog tretmana na koji idete, kao na primer anticelulit tretmana.

Piling će otvoriti pore i učiniće da krema koju koristite lakše prodre u dubinu kože i efikasnije deluje. Na osnovu veličine zrnaca koje izaberete (krupnije i sitnije), birate i jačinu i intenzitet pilinga. Oni koji vole grublji piling neka izaberu onaj sa većim zrncima (griz ili šećer) dok ukoliko želite nežniji birajte manja zrnca (kafa ili soc). 

Odabir savršenog pilinga za telo uključuje razmatranje različitih faktora kao što su tip kože, sastojci, tekstura i lične sklonosti, stoga smo pitali Mariju Vasić, savetnicu za lepotu, kako da ne pogrešimo. 

- Pre svega, razmotrite svoje ciljeve nege kože: Da li želite da ciljate grube, suve delove kože? Da li želite da rešite neujednačen ton i površinu kože ili možda akne? Razumevanje vaših želja i kakve rezultate očekujete pomoći će vam u odabiru proizvoda za negu kože i odvesti vas do idealnog pilinga za telo koji je formulisan da odgovori na te specifične probleme - istakla je Marija na početku našeg razgovora.

Foto: Freepik.com

 

Redovni piling pomaže i u odgušivanju pora, sprečavajući nakupljanje prljavštine, ulja i drugih nečistoća koje mogu dovesti do izbijanja nepravilnosti i izgleda umorne kože.

- Svaka kuća poseduje prirodne i hranljive sastojke kao što su šećer, so, talog kafe, ovsena kaša, ekstrakti voća, prah prirodnog porekla i prirodna ulja i butere. Ukoliko se odlučite z akupovne pilinge, a imate osetljivu, reaktivnu kožu sklonu alergijama, odlučite se za hipoalergene formule bez mirisa ili one označene kao pogodne za osetljivu kožu - navodi Marija Vasić. 

Takođe, kako kaže, izbegavajte veštačke mirise i abrazivne pilinge koji mogu pregrubo ukloniti prirodna ulja kože i izazvati iritaciju, a uvek je preporuka da uradite test na malom delu kože kako biste bili sigurni u način na koji vaša koža reaguje uz odabrani proizvod. 

Foto: Shutterstock

 

Kada se radi u nezi, tu je psihološki momenat, zato uvek birajte miris koji upotpunjuje vaše raspoloženje, bilo da se radi o osvežavajućim citrusima, umirujućoj lavandi ili slasnoj i ukusnoj vanili. Uzimajući u obzir ove smernice, možete pronaći najbolji piling za telo koji ne samo da zadovoljava vaše potrebe za negom kože već pruža i opijajuće čulno iskustvo.

Čin prepuštanja uživanju prilikom body scrub-a može biti ritualno, negujuće iskustvo koje promoviše opuštanje i smanjuje stres. Nežni piling u kombinaciji sa umirujućim mirisima i luksuznim teksturama mogu stvoriti atmosferu nalik SPA centru, omogućavajući vam da se opustite i osvežite i telo, i um.

Kako se koristi piling za telo?

- Prvo, pripremite kožu tako što ćete je dobro navlažiti toplom vodom. Potapanje u toplu kupku ili stajanje pod toplim tušem nekoliko minuta pomoći će da koža omekša, da otvori pore, čineći piling efikasnijim. Zatim, počnite s nanošenjem male količine proizvoda i dodajte još po potrebi, fokusirajući se na jednu po jednu oblast. Nežno masirajte kožu kružnim pokretima i vrhovima prstiju ili mekom sunđerom. Fokusirajte se na područja koja su sklona suvoći ili hrapavosti, kao što su laktovi, kolena, pete… Izbegavajte osetljiva područja i budite oprezni kada nanosite piling na delikatne delove tela, poput lica, grudi ili intimne regije. Ove oblasti mogu biti osetljivije i sklone iritaciji, pa je najbolje koristiti nežniji piling, posebno formulisan za te oblasti - objašnjava Vasićeva. 

Foto: Shutterstock

 

Piling uvek temeljno isperite toplom vodom. Nežno osušite kožu čistim peškirom, uz pokrete tapkanja, ostavljajući je malo vlažnom. Izbegavajte snažno trljanje kože peškirom, jer to može izazvati iritaciju, posebno nakon pilinga. Potom nanesite bogatu hidratantnu kremu, buter za telo ili specijalno ulje za telo da biste osigurali hidrataciju i dodatno nahranili kožu.

- Piling može privremeno da ukloni neka od prirodnih ulja kože, tako da je od suštinske važnosti da nadoknadite vlažnost kože nakon toga, kako bi vaša koža ostala mekana i elastična - kaže Marija, savetnica za lepotu. 

Foto: Unsplash.com

 

Koliko često treba raditi piling tela?

Koliko često koristite piling za telo zavisi od vašeg tipa kože i osetljivosti. Za većinu ljudi, piling jednom do dva puta nedeljno je dovoljan za održavanje glatke, zdrave kože. Međutim, ako imate osetljivu kožu, možda ćete želeti da napravite razmak od par nedelja između pilinga, ili da koristite nežniji piling.

Sve u svemu, uključivanje pilinga za telo u vašu rutinu lepote može dovesti do zdravije, sjajnije kože od glave do pete. Uz to, pružiće vam terapeutski beg od stresa svakodnevnog života kroz mali, intimni SPA ritual u udobnosti sopstvenog doma.

Ostavite komentar