FICO ZAPRETIO ZELENSKOM ZBOG GASA: Ako ostanemo bez energenta od 1. januara bićete bez struje!
Fico se prošle sedmice javno raspravljao sa ukrajinskim predsednikom
EkonomijaOvaj recept kombinuje bogate ukuse svežeg povrća sa laganim knedlama
podeli vest:
Kada želite ukusan, zdrav i jednostavan obrok koji je ujedno i posan, paprikaš od povrća sa posnim knedlama je savršeno rešenje. Ovaj recept kombinuje bogate ukuse svežeg povrća sa laganim knedlama, stvarajući idealan ručak ili večeru tokom posta, ali i za sve koji vole laganiju ishranu.
Sastojci za paprikaš:
2 veće šargarepe
2 krompira
1 tikvica
1 glavica crnog luka
1 paprika
2 čena belog luka
2 paradajza (ili 200 ml paradajz soka)
1 kašičica aleve paprike
So i biber po ukusu
Peršun za dekoraciju
1-2 kašike ulja
Sastojci za posne knedle:
4 kašike brašna
2 kašike griza
1/2 kašičice soli
50 ml vode
Kako se priprema?
Priprema paprikaša:
Priprema povrća: Operite i očistite povrće, a zatim ga iseckajte na kockice.
Prženje: Na ulju propržite sitno seckani crni luk dok ne postane staklast. Dodajte šargarepu, papriku i tikvicu, pa dinstajte nekoliko minuta.
Dodavanje krompira i začina: Dodajte krompir, beli luk i alevu papriku, promešajte i zalijte vodom da prekrije povrće.
Dodavanje paradajza: Kada povrće omekša, dodajte seckani paradajz ili paradajz sok. Kuvajte još nekoliko minuta dok se ukusi ne sjedine.
Priprema posnih knedli:
Pravljenje smese: Pomešajte brašno, griz, so i vodu dok ne dobijete glatku smesu.
Oblikovanje: Kašičicom uzimajte male količine smese i spuštajte ih u ključajući paprikaš.
Kuvanje: Kuvajte knedle u paprikašu još 5–7 minuta dok ne omekšaju i budu lagane.
Završni koraci:
Pre nego što poslužite, pospite seckani peršun po paprikašu za svežinu i dodatnu aromu.
Zašto probati ovaj recept?
Paprikaš od povrća sa posnim knedlama je hranljiv, lako svarljiv i bogat vitaminima. Idealan je za post, ali i za one koji žele da uživaju u povrću na ukusan način. Njegova priprema je brza i jednostavna, a krajnji rezultat oduševljava i najzahtevnije gurmane.
Saveti za dodatnu čar:
Za bogatiji ukus, možete dodati list lovora ili malo suvog začina po izboru.
Ako volite ljuto, ubacite malo čili papričice.
Poslužite ga uz svež hleb ili projice za kompletan obrok.
Zaključak
Paprikaš od povrća sa posnim knedlama je jelo koje spaja tradicionalne ukuse sa zdravim sastojcima. Isprobajte ovaj recept i obradujte sebe i svoje najbliže toplim, aromatičnim i nutritivno bogatim jelom koje osvežava i greje dušu!
BONUS VIDEO:
Ljudi trljaju oči u neverici i nadaju se da ne vide dobro.
pre 31 minut
SvetObojica su zadobila teške telesne povrede opasne po živo
pre 1 sat
HronikaOsim istrage o napadu na božićni vašar u Magdeburgu, istražuju se i greške u radu policije
pre 1 sat
SvetU ovom kolu nije izvučena sedmica
pre 1 sat
SrbijaStanković je imao nanogvicu u trenutku likvidacije
pre 2 sata
HronikaZemljotres se dogodio na dubini od 10 kilometara, naveo je GZF.
pre 2 sata
SvetSituacija se pogoršala.
pre 2 sata
SvetZa sada nema žrtava, iako je pričinjena ogromna materijalna šteta
pre 3 sata
HronikaVanja je izgubila borbu sa opakom bolešću
pre 11 sati
SudbinePreminuo je nakon borbe sa rakom
pre 12 sati
SudbinePo ovim emisijama će ostati upamćen
pre 13 sati
SudbineVeliki procenat našeg naroda pored deklarisane pobožnosti o kojoj nije umesno raspravljati, ne poseduje dovoljno ili uopšte crkvenu svest
26.12.2024
KolumnaHadson Džozef Mik glumio je u filmu sa tri nominacije za Oskara iako je bio tako mlad
26.12.2024
SudbineDedić je radni vek provela u "Bošku Buhi" kao član tima i direktorka službe marketinga
25.12.2024
SudbinePerijevi najveći hitovi su "Without You“ i "You’re So Vain“ Karli Sajmon, a oba su dostigla 1. mesto na Billboard Hot 100
25.12.2024
SudbineEditorial Board britanskog medijskog portala Tomorrow's Affairs (TA) je pisao analizu koju vam prenosimo
24.12.2024
Kolumna
Ostavite komentar