Slobodno vreme > Sudbine

NAJEŽIĆETE SE kad pročitate! "BIO SAM 7 minuta MRTAV"! U teretani osetio BOL, a preživeo samo zbog jedne stvari

Ova priča, koja ledi krv u žilama, trebalo bi da nam svima bude upozorenje

Izvor: K1info

Autor: Anica Ninković

05/10/2024 > 13:57

podeli vest:

NAJEŽIĆETE SE kad pročitate! "BIO SAM 7 minuta MRTAV"! U teretani osetio BOL, a preživeo samo zbog jedne stvari
Foto: Printscreen Facebook/Dale Bilson


Tridesetsedmogodišnji muškarac, Dejl Bilson iz Kastl Doningtona je bio ubeđen da je u odličnoj fizičkoj formi, međutim, realnost je bila sasvim drugačija i posle jednog odlaska u teretanu on je doživeo srčani udar. Lekari su ga jedva oživeli iz trećeg puta, tako da je Dejl bio mrtav dugih 7 minuta, prenosi "The Sun".

Dejl je sa svojom suprugom Sofi ujutru otišao u teretanu, i već posle nekoliko minuta je osetio stezanje u grudima. Ipak, nastavio je sa vežbama. 

- Posle prvog kruga vežbi Sofi me je pogledala i rekla: "Mislila sam da si u boljoj formi". Posle toga sam se sve lošije osećao i imao sam utisak da nešto ozbiljno nije u redu. Izašao sam napolje na svež vazduh, ali se neprijatan osećaj u grudima pretvorio u bol. Posle 15 minuta je bol postao još jači i Sofi je odlučila da me odveze u bolnicu. Bukvalno sam posle 2 minuta nakon što smo ušli u čekaonicu doživeo srčani udar! Počeli su sa veštačkim disanjem, ali bez uspeha - priča Dejl i dodao:

- Doktori su pokušavali da ponovo pokrenu moje srce, ali prva dva pokušaja reanimacije nisu uspela. Konačno, oživeli su me iz trećeg puta, a kada se sve završilo doktori su mi rekli da sam bio mrtav sedam ili osam minuta. Medicinska sestra je pre toga rekla Sofi da dođe i oprosti se od mene.

Ipak, preživeo je, i što je još važnije, to nije ostavilo posledice.

Posle oživljavanja doktori su mu ugradili stent, a potom je Dejl shvatio koliko je pogrešio u proceni svoje forme i zdravlja.

Ispostavilo se da je jedna srčana arterija bila skroz blokirana, dok su druge dve bile 70 odsto blokirane, što je dovelo do prekida dotoka krvi do srca.

- Lekari su mi rekli da je u mojim godinama ovo ekstremno retka pojava. Takođe, kazali su mi da sam imao mnogo sreće. Da nisam zajedno sa Sofi otišao u teretanu ne bi imao ko da me odvede u bolnicu, i ja bih verovatno umro. Takođe, imao sam sreću da infarkt doživim u bolnici. Toliko stvari je išlo u moju korist, i želim da poručim ljudima da prouče svoju porodičnu istoriju bolesti i da obavezno odu na pregled, ako imaju bilo kakve srčane probleme - rekao je Dejl Bilson.

BONUS VIDEO:

Ostavite komentar