Slobodno vreme > Tradicija

Zašto BOG NE ISPUNJAVA naše molitve? Veroučiteljka dala odgovor KOJI ĆE VAS DOBRO ZAMISLITI

Apsolutno imamo slobodu izbora - a Bog zna budućnost, jer zna šta ćemo izabrati

Izvor: K1info

Autor: Milica Maksimović

16/10/2024 > 11:10

podeli vest:

Zašto BOG NE ISPUNJAVA naše molitve? Veroučiteljka dala odgovor KOJI ĆE VAS DOBRO ZAMISLITI
Foto: Freepik.com


Često se u molitvama obraćamo Bogu sa molbom i željom da nam nešto ispuni, da nam da, omogući, zaleči, izleči... A kada se to ne dogodi, zapitamo se - zašto?

Veroučiteljka Andrea Kereš na svom Instagram nalogu je upravo pričala o tome i dala nam je vrlo mudar odgovor na večito pitanje - zašto Bog nije ispunio moje molbe i molitve?

Nisu nam sve želje na korist

Teško je prihvatiti činjenicu da nam Bog nije uslišio sve molitve koje smo mu tražili, ali ima razlog zbog čega je to tako.

 " Nisu nam sve želje na korist ", objasnila je Andrea i nastavila, "A kada to kažem, ne mislim na ovozemaljsku korist i lagodan život, nego na spasenje, zbog čega smo i ovde. Ovaj život ne živimo baš onako kako smo zamislili, nego da iz svog iskušenja i izazova postanemo bolji ljudi, da odbacimo zlo, zavolimo Boga i zadobiemo večni život", objasnila je Andrea.

Foto: Freepik.com

 

Bog nas poznaje bolje i od nas samih

Kada mislimo da sve znamo o sebi i da je to što u molitvama tražimo najbolje za nas, ispostavi se da smo mislili i želeli pogrešne stvari.

"Možda nešto želimo i mislimo da je to sve što nam treba da bismo bili srećni, ali ne zaboravimo da mi znamo samo ono što je sada i ovde iz jednog ugla", istakla je veroučiteljka i objasnila da Bog ima daleko bolju perspektivu, jer zna i prošlost i budućnost, i poznaje nas mnogo bolje nego što mi poznajemo sami sebe. 

Odbijeni ste za posao, ali s razlogom

Žarko želimo da dobijemo posao, trudimo se svim silama da dođemo do određenih pozicija, ali, nekako, ne ide...

"Možda će baš taj posao za koji se molimo od nas napraviti hladne i bezosećajne ljude koji gaze sve pred sobom", navela je Andrea i objasnila zašto se sa nekim odlukama treba da pomirimo i prihvatimo ih kao najbolje za nas.

Zašto sam bolestan i nemam nikoga

Andrea objašnjava ono što nas najviše muči i tišti, a to je bolest nas samih i naših bližnjih. Pa ipak, ima razloga zašto Bog nekada ne ispunjava sve naše molitve za zdravlje.

"Možda se trenutno molimo za zdravlje a možda baš kroz tu bolest treba da shvatimo nešto o sebi, drugima ili Bogu što će nam promeniti život. 

Možda se molimo za ljubav, ali možda treba da je nađemo prvo u sebi, i ljudima oko sebe kako kasnije ne bismo bili isfrustrirani u toj vezi", objasnila je ona. 

Foto: Image by jcomp on Freepik

 

Učite iz boli

"Ako vam Bog ne ispuni odmah za šta se molite, probajte da učite iz toga i radite sve što je do vas da se to ispuni. A ako se ne ispuni, verujte Bogu da je tako najbolje. Fokusirajte se na ono što vam je dao, što već imate, i to iskoristite na najbolji mogući način.

Jer ovaj život ovde živimo samo jednom", završila je Andrea.

BONUS VIDEO:

 

Ostavite komentar