Sport > Fudbal

Mančester je OPET CRVEN: Junajted posle drame SRUŠIO SITI, junak je- Rašford

Siti je poveo golom Griliša, ali onda je na scenu stupio Markus Rašford

Izvor: K1info

14/01/2023 > 15:34

podeli vest:

Mančester je OPET CRVEN: Junajted posle drame SRUŠIO SITI, junak je- Rašford
Foto: Tanjug/AP


Mančester se vraća u crveno. Posle tri uzastopna poraza Junajted je bacio na kolena gradskog rivala Siti – 2:1 na Old Trafordu u čudnoj utakmici.

Velikim preokretom za samo pet minuta, u periodu od 78. do 82. minuta, Crveni đavoli su zadali težak udarac Sitiju i udaljili ga od titule šampiona. Sve u režiji Markusa Rašforda.

Foto: Tanjug/AP

 

Sve što je promašivao u prvom poluvremenu uspeo je da naplati u samom finišu derbija, kada se već činilo da preuzima ulogu tragičara, ali je ipak ogrnuo plašt junaka.

Činilo se da Siti sigurno gazi ka trijumfu, toliko značajnom u borbi za odbranu šampionske krune, vodio je zahvaljujući pogotku rezerviste Džeka Griliša i to samo četiri minuta po ulasku u igru. Idealno ga je poslužio Kevin de Brujne da pogodi glavom ono što nije uspeo na nekim ranijim mečevima.

Pola sata je bilo do kraja i mirisalo je da neće biti drame, a onda se konačno pojavila "desetka" Junajteda.

Foto: Tanjug/AP

 

Igrao se 78. minut kada je bila duboko u ofsajdu na pas Kazemira, svi su videli ofsajd, čak i sam Rašford, ali je napravio inteligentan potez da propusti loptu... Ostaje pitanje da li je i tako uticao na igru, ali su sudije procenile da nije i preinačile odluku u gol Bruna Fernandeša koji je smestio loptu iza leđa Edersona.

Uzalud su protestvovali fudbaleri Sitija, smatrajući da je Rašford uticao na igru, više vodili računa o tome nego o novom vođstvu. A kada je tako, onda mora da usledi kazna...

 

 

Foto: Tanjug/AP

 

Još jedan rezervista, mladi Alehandro Garnaćo je preuzeo na sebe veliki deo posla. Bio je uporan na levom boku, insistirao na centaršutu, pre nego što je odbrana Građana zaspala i ostavila samog Rašfroda u petercu. Ovaj to nije mogao, niti smeo, da promaši i za samo nekoliko trenutaka usledio je preoket – 2:1.

Foto: Tanju/AP

 

I trka za titulu sada je mnogo zanimljivija:

 

Standings provided by Sofascore

 

Ostavite komentar