Sport > Fudbal

Niko mu NE BI BIO U KOŽI - Stolica ostaje trener Partizana, ZA SAD

Klub iz Humske navodno je već pripremio zamenu - ili Albert Nađ ili Igor Duljaj

Autor: Mozzart sport

31/07/2022 > 21:35

podeli vest:

Niko mu NE BI BIO U KOŽI - Stolica ostaje trener Partizana, ZA SAD
Foto: Starsport


Početak nedelje je Ilija Stolica dočekao kao trener Partizana, iako se raspravljalo o njegovoj sudbini, a na toj funkciji je dočekao i kraj turbulentne nedelje, u kojoj je tim iz Humske nastavio da posrće i prosipa bodove.

Ništa se nije promenilo ni posle još jednog kiksa, iako je pritisak na čelnike crno-belih da povuku radikalan potez i smene šefa stručnog štaba sve veći posle poraza u Novom Pazaru u četvrtom kolu Superlige (0:1). Strateg "parnog valjka" preživeo je još jedan dan na klupi, jer se o njegovom statusu nije ni raspravljalo.

Mada je najavljeno da će se vrhuška kluba iz Humske sastati kako bi razmotrila šta je najbolja opcija u ovom trenutku, niti je došlo do sednice Upravnog odbora, niti su se pretpostavljeni sreli sa Ilijom Stolicom da analiziraju viđeno u prvih nekoliko takmičarskih utakmica.

Situacija je takva da ništa nije rešeno. Pat pozicija. Partizan nije smenio Stolicu, iako je deo ljudi iz vrha planirao. 

Hoće li u tome uspeti niko sa sigurnošću ne može da kaže, bez obzira što je svima na i van Topčiderskog brda jasno kako ključ problema za stanje u klubu nije na klupi i da bi eventualnom rokadom čelnici dobili samo vreme za sebe, piše Mozzart sport.

Kako se situacija među crno-belima menja očas posla, tako tako je u ovom trenutku izvesnije da će Ilija Stolica nastaviti sa pripremom gostovanja na Kipru.

Foto: Starsport

 

Ekipa već u sredu putuje za Larnaku na prvi meč trećeg kvalifikacionog kola za plasman u Ligu Evrope i velike su šanse da će na čelu kolone biti upravo trener koji je pre dva meseca nasledio Aleksandra Stanojevića.

U tom slučaju, zavisno od ishoda utakmice sa AEK-om, predsednik Milorad Vučelić i generalni direktor Miloš Vazura, zajedno sa saradnicima, odlučili bi da li da Stolicu ostave na sadašnjoj poziciji ili da se upuste u rokadu.

Zamene su ionako pikirali: u pitanju su nekadašnji reprezentativci, sveži u trenerskom poslu, Albert Nađ, angažovan u Teleoptiku i Igor Duljaj, bez posla pošto je bio asistent Savu Miloševiću i Aleksandru Stanojeviću.

S obzirom na to da je Humska trusno područje, niko ne može da garantuje da će već sutra neće biti sastanka na stadionu. Ako se i desi, epilog u ovom trenutku se ne nazire kao definitivan. Sve je na pola.

Jedno je sigurno: Ilija Stolica nastavlja dalje. Na neodređeno.

I u tom grdnom ambijentu, kad zna da mu klub do kraja ne veruje, mora da sprema tim za jednu od vitalnih utakmica ovog leta. Nimalo zahvalna pozicija.

 

Ostavite komentar