Sport > Fudbal

PARTIZAN slavio u Moldaviji: ŠERIFU prazni pištolji, Gomeš UPUCAO pobedu

Revanš šesanestine finala Lige konferencija na programu je u Beogradu 23. februara od 18.45 časova

Izvor: K1info

16/02/2023 > 22:57

podeli vest:

PARTIZAN slavio u Moldaviji: ŠERIFU prazni pištolji, Gomeš UPUCAO pobedu
Foto: Starsport


Fudbaleri Partizana večeras su u Kišinjevu pobedili moldavski Šerif sa 1:0 (1:0) u prvom meču šesnaestine finala Lige konferencija. Meč je odigran bez publike iz bezbednosnih razloga, na terenu koji je više ličio na njivu nego na igralište.

Jedini gol za crno-bele postigao je Rikardo Gomeš na samom kraju prvog poluvremena, u 45. minutu i, kako se ispostavilo, postavio konačan rezultat pred revanš u Beogradu 23. februara. Pobeda dodatno dobija na značaju ako se zna da su Beograđani od 50. minuta igrali sa desetoricom fudbalera, jer je isključen Igor Vujačić.

Partizan je u Moldaviji branio i čast Srbije jer je jedini naš predstavnik na međunarodnoj sceni ovog evropskog proleća.

Izabranici Gordana Petrića su bili u nešto povoljnijem položaju na očajnom, ali zaista očajnom terenu u Tiraspolju, jer prvenstvo u Moldaviji još nije nastavljeno, pa je Šerif imao samo dve prijateljskih provere pred duel sa Partizanom, dok je naš šampionat u toku.

Crno-beli su u prolećnom delu sezone odigrali dve utakmice - dobili su Napredak u Kruševcu (1:0), ali mnogo boli ubedljiv poraz od Mladosti GAT u prošlom kolu usred Beograda (0:4). Ipak, pobeda u Kišinjevu je sigurno digla moral Partizanu, pa je izvesno da sa solidnom dozom optimizma očekuju revanš narednog četvrtka.

 

Ostavite komentar