Sport > Fudbal

PARTIZAN se namučio, ali POBEDIO: Menig i Rikardo SLOMILI jak otpor Kragujevčana

Izabranici Igora Duljaja ostali u trci za drugo mesto na tabeli Superlige Srbije

Izvor: K1info/kurir.rs

14/05/2023 > 21:24

podeli vest:

PARTIZAN se namučio, ali POBEDIO: Menig i Rikardo SLOMILI jak otpor Kragujevčana
Foto: Starsport


Fudbaleri Partizana pobedili su večeras kragujevački Radnički sa 2:1 (1:1) u 5. kolu plej-ofa Superlige Srbije i tako koliko-toliko ostali u trci za drugu poziciju na tabeli, koja vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Izabranici Igora Duljaja do treće uzastopne pobede stigli su golovima Kvinsija Meniga u 41. i Rikarda u 56. minutu, dok je počasni pogodak za goste dao Luka Milunović u 44. minutu.

Drugo poluvreme, Partizan - Radnički KG 1:0

90+3. minut - Kraj meča

89. minut - Prilika za Radnički. Mitrović je šutirao, ali je izblokiran.

88. minut - Izmena u Partizanu. Umesto Rikarda u špic napada dolazi Pavlović.

76. minut - Izmena u Radničkom. Izašli su Milunović i Srnić, a ušli Ponjević i Jovanović.

74. minut - Dvostruka izmena u Partizanu. Umesto Jovića i Pantića, u igri su Fejsa i Jevremović. Nešto defanzivnija postavka crno-belih.

66. minut - Poništen gol Dijabatea. Crno-beli su iskoristili kontru i postigli gol, ali je DIjabate bio u ofsajdu. VAR je potvrdio prvobitnu odluku sudije.

61. minut - Velika prilika za Radnički. Zorić je mogao da izjednači. Prošao je po levoj strani, šutirao sa destak metara, ali pored gola.

56. minut - GOL! Rikardo za 2:1. Rikardo Gomeš donosi Partizanu novo vođstvo. Pantić je centrirao posle slobodnog udarca, a Rikardo je bio najviši u šesnaestercu gostiju.

55. minut - Krajišnik zaradio žuti karton. Faul za Partizan sa oko 30 metara iskosa sa desne strane.

50. minut - Radnički umalo do vođstva. Vidosavljević je vukao dugo loptu, šutirao pod prečku, ali je Popović izbio loptu u korner.

47. minut - Menig je propustio prvu šansu u drugom poluvremenu. Natho je sjajno uposlio Meniga, ovaj ušao u šesnaesterac, ali je pogodio spoljni deo mreže.

46. minut - počelo je drugo poluvreme

Prvo poluvreme, Partizan - Radnički KG 1:1

45. minut - Kraj prvog poluvremena

44. minut - GOL! Luka Milunović za 1:1 Zaboravili su crno-beli na Milunovića. Lopta je stigla sa desne strane posle centaršuta Čolovića, preletela je odbranu Partizana i stigla do usamljenog Milunovića koji je matirao Popovića.

41. minut - GOL! Menig za 1:0. Kvinsi Menig je doveo Partizan u vođstvo! Prelep gol napadača Partizana, praktično bez igre. Urošević je primio loptu na levoj strani, dodao do Meniga, a ovaj sa ivice šesnaesterca plasirao loptu u dalji gornji ugao gola Radničkog.

35. minut - Žuti karton za Srnića. Oštar start fudbalera Radničkog i prvi žuti karton na meču.

32. minut - Radnički pripretio. Vidosavljević je centrirao, Milunović šutirao glavom, ali nedovoljno jako za golmana Popovića.

29. minut - Pokušao je Rikardo. Ponovo dobar pas ka Rikardu, ali brani Leković.

25. minut - Izblokiran šut Jovića. Dobra akcija crno-belih, nekoliko igrača je imalo posed lopte, ona je došla do Jovića koji je pokušao šut, ali je izblokiran.

22. minut - Prva akcija Kragujevčana. Čolović je centrirao u šesnaesterac domaćeg tima, Filipović interveniše i otklanja opasnost.

19. minut - Rikardo spor na lopti. Mrtvilo na sredini terena. Jednu dobru loptu Rikardo je pokušao da stigne, ali je golman Leković bio brži.

Foto: Starsport

 

10. minut - Prvi nagoveštaj ofanzive Partizana. Natho je lepo ušao u sredinu, poslao loptu u prostor ka Rikardu, ali je ovaj ne stiže. Nagoveštaj da bi crno-beli mogli da krenu ofanzivnije u nastavku.

7. minut - Grobari napravili bakljadu. Na terenu nema uzbuđenja, pa je veća pažnja posvećena južnoj tribini. Tamo su se vratili grobari, posle isteka suspenzije. Povratak su obeležili bakljadom.

1. minut - Radnički krenuo sa centra

Superliga Srbije, 35. kolo (plej-of) - subota: Čukarički - Novi Pazar 4:0, C. zvezda - Vojvodina 2:1, TSC - Voždovac 2:0. Nedelja: Partizan - Radnički KG 2:1.

 

 

Ostavite komentar