Sport > Fudbal

Frka je u Milanu: LEGENDARNI MALDINI OTERAN sa Sn Sira posle SVAĐE S VLASNIKOM KLUBA

Sastanak Maldinija i vlasnika kluba Gerijem Kardinaleom prerastao u žestok sukob

Izvor: K1info/Sportal.rs

06/06/2023 > 09:46

podeli vest:

Frka je u Milanu: LEGENDARNI MALDINI OTERAN sa Sn Sira posle SVAĐE S VLASNIKOM KLUBA
Foto: Youtube PrintScreen/AC Milan


Legenda Milana Paolo Maldini napušta mesto direktora tog kluba, posle sukoba sa vlasnikom Gerijem Kardinaleom, javljaju svi mediji u Italiji. Buran sastanak Maldinija, njegovog prvog saradnika Rikija Masare i Kardinalea rezultirao je otkazima.

Pre sastanka ništa nije ukazivalo da će to biti epilog. Trebalo je da to bude utvrđivanje strategije za narednu sezonu. Ipak, razgovor je protekao u napetoj atmosferi, pa prerastao u sukob, posle čega je Kardinale otpustio Maldinija i Masaru.

Šta se iza svega krije nije poznato. Navodi se da je Maldini dugo vodio borbu sa izvršnim direktorom Đorđom Furnalijem, koji je imao značajniju ulogu u završnoj fazi pregovora o obnovi saradnje sa Rafaelom Leaom. 

Smena čelnika sportskog sektora dovešće do potpune transformacije upravljačke strukture kluba, a ostaje da se vidi ko će preuzeti Maldinijevu funkciju.

Čuveni kapiten Rosonera funkciju tehničkog direktora obavljao je od avgusta 2018. Najveći uspeh mu je osvajanje Skudeta prošle godine, kojem je doprineo odličnim potezima na tržištu i dovođenjem igrača poput Rafaela Leaoa, Tea Ernandeza, Fikaja Tomorija...

Ostavite komentar