Sport > Fudbal

ORLOVI nekako uspeli da pobede JORDAN: JOVELJIĆ spasao bruke OSLABLJENU Srbiju

U našoj selekciji nije bilo, između ostalih, i trojice centarfora - Aleksandar Mitrović, Dušan Vlahović i Luka Jović

Izvor: K1info/kurir.rs

16/06/2023 > 20:31 >> 22:44

podeli vest:

ORLOVI nekako uspeli da pobede JORDAN: JOVELJIĆ spasao bruke OSLABLJENU Srbiju
Foto: Tanjug/AP


Fudbalska reprezentacija Srbije večeras je u Beču u prijateljskom meču pobedila Jordan sa 3:2 (1:0), i to tek golovima Dejana Joveljića u finišu duela. Doduše, treba priznati da je naša selekcija bila oslabljena, pogotovo u napadu, ali to ne bi smeo da bude izgovor da drhtimo do kraja meča protiv selekcije kakva je Jordan.

Posle prvih 45 minuta Orlovi su vodili sa 1:0, golom koji je u 7. minutu postigao Strahinja Eraković. Međutim, nedugo po početku drugog poluvremena, Jordan je izjednačio - strelac je u 53. minutu bio Mahmud al Mardi, a pravi šok usledio je u 67. minutu, kad je Al Tamari doveo, uslovno rečeno goste na ovom meču, u vođstvo.

Zaigrali su Orlovi angažovanije od tog trenutka, a nagrada je stigla najpre u 83. minutu, kada je Dejan Joveljić izjednačio, da bi isti igrač pogotkom u 89. minutu preokrenuo rezultat i, kako se ispostavilo, doneo nam pobedu.

Skandal u finišu posle izjednačenja

Meč je, osim rezultatske klackalice, obeležio i skandal u 85. minutu, kada je nedugo posle izjednačenja Joveljića deo srpskih navijača ušao na teren, posle čega je ekipa Jordana napustila meč. Čekala se konačna odluka sudije Štefana Ebnera iz Austrije, koji je posle nekih pet minuta dao znak da se igra nastavi - posle tog prekida Orlovi su i došli do pobede.

Susret u prestonici Austrije poslužio je Draganu Stojkoviću Piksiju i njegovim igračima kao uvertira za utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Bugarske koja će biti odigrana 20. juna.

Doduše, Orlovi su zbog povreda u junskom okupljanju bili uskraćeni pomoći nekoliko igrača, a posebno bi problematična mogla da bude pozicija centarfora pošto u Staru Pazovu na okupljanje 12. juna nisu stigli, između ostalih i Aleksandar Mitrović, Dušan Vlahović i Luka Jović.

Tok meča
Drugo poluvreme, Srbija - Jordan 2:2

90+5. minut - Kraj meča, Srbija je pobedila sa 3:2

89. minut - GOL! Dejan Joveljić je strelac vodećeg gola za Srbiju!

86. minut - Nastavljena utakmica Oko pet minuta je trajao prekid.

85. minut - Prekinuta utakmica. Reprezentacija Jordana napustila je teren i otišla u svlačionicu. Za protivnicima su krenuli i fudbaleri Srbije. Sudeći po onome što je zvanični spiker na stadionu rekao, sudija Štefan Ebner je poslao fudbalere u svlačionicu zato što je nekoliko navijača sa tribina utrčalo na teren.

83. minut - GOL! Dejan Joveljić je strelac izjednačujućeg gola!

80. minut - Velika šansa. Dejan Joveljić je šutirao pored gola nakon dobrog napada Orlova i dodavanja Sergeja Milinković-Savića.

77. minut - Orlovi ubrzali. Nema previše vremena do kraja utakmice, a Srbija je znatno odlučnije krenula prema golu Jordana, koji može potpuno da se posveti defanzivi. Orlovi bez pravih šansi u drugom poluvremenu.

74. minut - Promena Stojkovića - na terenu je i Andrija Živković, umesto Darka Lazovića.

67. minut - GOL! Al Tamari je strelac vodećeg gola za Jordan. Neverovatno šta je reprezentacija Srbija sebi dopustila.

64. minut - Nove promene. Na terenu su Sergej Milinković-Savić i Ivan Ilić umesto Uroša Račića i Filipa Đuričića.

61. minut - Prilika za Mladenovića. Da mu je lopta došla na levu, a ne na desnu nogu, verovatno bi Srbija imala novu prednost. Fudbaler Legije je šutirao slabo, pa je golman Abulaila sprečio gol.

53. minut - GOL! Jordan je stigao do izjednačenja na startu drugog poluvremena. Mardi je strelac izjednačujućeg gola, nakon loše reakcije srpske odbrane. Ostao je potpuno sam na petercu i glavom je lako savladao Rajkovića.

46. minut - Selektor Stojković je izvršio nekoliko izmena, pa će Dušan Tadić, Dejan Joveljić i Filip Mladenović igrati u drugom poluvremenu umesto Lazara Samardžića, Đorđa Jovanovića i Filipa Kostića.

46. minut - počelo je drugo poluvreme.

Prvo poluvreme, Srbija - Jordan 1:0

45+1. minut - Kraj poluvremena.

40. minut - Nova šansa za Jordan. Darko Lazović je blokirao udarac Al Naimata koji je izašao pred gol Rajkovića. Lopta se odbila u korner nakon kojeg Jordan nije napravio ništa ozbiljno.

33. minut - Dobar napad Srbije i pokušaj Jovanovića. Odlični potezi Samardžića, zatim i Đuričića koji je poslao loptu ka Jovanoviću. Napadač Makabija je sa ivice kaznenog prostora gađao, ali nije pogodio ugao gola Jordana.

29. minut - U sličnom ritmu nastavila su dva tima. Posle pola časa igre, Srbija ima nešto više loptu u nogama, međutim, Jordan je uputio duplo više udaraca - šest, naspram tri pokušaja naših fudbalera.

21. minut - Intezitet ove utakmice ne odaje utisak prijateljskog susreta, pa ni sudija Ebner nije "prijateljski" raspoložen. Već u prvom minutu je pokazao žuti karton Nasibu, dok je nešto kasnije javnu opomenu dobio i Uroš Račić.

13. minut - Odličan ritam i dobar star utakmice s obzirom na to da se radi o prijateljskoj utakmici. Jordan je pokazao želju da se nadigrava sa kvalitetnijim rivalom. Srpski navijači prave sjajnu atmosferu.

7. minut - GOL! Strahinja Eraković je strelac vodećeg gola! To je prvi pogodak mladog defanzivca u dresu reprezentacije.

6. minut - Velika prilika za Al Tamarija. Izašao je fudbaler Jordana pred gol Predraga Rajkovića, koji je odbranio čist zicer.

4. minut - Ibrahim Sadeh je dobro šutirao i to je prva ozbiljinija situacija na utakmici. Lopta je otišla pored gola.

1. minut - Utakmica je počela.

Fudbalska reprezentacija Srbije ima ogromnu podršku u Beču gde su srpski navijači ispunili tribine. Himna "Bože pravde" glasno je otpevana uoči samog početka meča.

Sastavi:

Srbija: Rajković - Eraković, Mašović, Babić - Lazović, Grujić, Račić, Samardžić, Kostić - Đuričić, Jovanović. Selektor: Dragan Stojković.

Jordan: Abulaila - Nasib, Al Arab, Abuhašiš - Hadad, Sadeh, Al Ravabdeh, Marde - Al Tamari, Al Naimat, Olvan. Selektor: Adnan Hamad.

Ostavite komentar