Sport > Fudbal

VELIKO POJAČANJE predstavljeno u Zvezdi: Ado kaže da je došao da NAVIJAČE UČINI PONOSNIM

Edmund Ado dobro se seća zvezdinih navijača i atmosfere na Marakani, dok je igrao u dresu Šerifa

Izvor: K1info/Tanjug

21/06/2023 > 14:02

podeli vest:

VELIKO POJAČANJE predstavljeno u Zvezdi: Ado kaže da je došao da NAVIJAČE UČINI PONOSNIM
Foto: Starsport


Novi fudbaler Crvene zvezde i reprezentativac Gane Edmund Ado izjavio je danas da je srećan što je potpisao ugovor sa beogradskim klubom.

Ado (23) je danas predstavljen kao novo pojačanje Crvene zvezde, a sa srpskim šampionom potpisao je ugovor na četiri godine. On će u redovima "crveno-belih" nositi dres sa brojem 21.

- Sjajni su utisci, zaista me je lepa atmosfera dočekala na Marakani i srećan sam što sam ovde. Uzbuđen sam što ću imati priliku da igram pred Zvezdinim navijačima, dobro ih pamtim. Dugo je trajalo interesovanje, i svestan sam očekivanja, tako da ću dati sve od sebe da učinim navijače ponosnima. Prilagodio sam se na život u Srbiji, iako nije bilo lako kada sam došao, promene i sve, ali pomoglo mi je ovih šest meseci da se naviknem na fudbal i uslove. Polako učim i jezik, reči koje znam, možda nisu prikladne za konferenciju, ali popraviću vokabular, biće bolje kada sledeći put budemo razgovarali - rekao je Ado na zvaničnom predstavljanju.

Foto: Starsport

 

On je podsetio da je imao priliku da igra na Marakani u dresu Šerifa.

- Sećam se atmosfere i navijača, to mi je bilo nestvarno. Pokušaću da u Zvezdi budem još bolji nego u Šerifu i da pomognem ekipi da ostvarimo zacrtane ciljeve. O konkurenciji ne razmišljam, jer ne gledam saigrače na taj način. Svi smo tu zbog zajedničkog uspeha. Kada dobijem šansu na terenu, daću sve od sebe da je iskoristim - istakao je Ado.

Ado (23) je u Crvenu zvezdu došao iz subotičkog Spartaka. On je u Spartak stigao početkom godine, a imao je ugovor sa klubom iz Subotice do juna 2025.

Foto: Starsport

 

Ado je od 2018. do 2021. igrao za slovačku Senicu, a potom je do kraja 2022. nastupao za Šerif iz Tiraspolja. Za reprezentaciju Gane odigrao je osam utakmica.

- Želeli smo Ada i ranijih godina, nismo uspeli da ga dovedemo, posle se malo izgubio iz našeg fokusa, ali je odigrao dobru polusezonu u Spartaku. Mlad je igrač, rođen 2000. godine, igra na poziciji centralnog veznog igrača, ima iskustvo iz Lige šampiona i reprezentacije. Verujem da će u Zvezdi imati dobre godine i doprineti uspesima kluba - izjavio je sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela.

Ostavite komentar