Sport > Fudbal

PARTIZAN izbegao MINE, ide u Letoniju ili Azerbejdžan: VOJVODINI lakše nego u 2. kolu

Prve utakmice 3. kola kvalifikacija za Ligu konferencije na programu su 10. avgusta, revanši su sedam dana kasnije

Izvor: K1info/mozzartsport.com

24/07/2023 > 14:32 >> 15:04

podeli vest:

PARTIZAN izbegao MINE, ide u Letoniju ili Azerbejdžan: VOJVODINI lakše nego u 2. kolu
Foto: Starsport


Dve godine postoji Liga konferencije, dve godine je Partizan njen deo, i to ne samo kao puki učesnik, nego je u obe varijante stizao do nokaut faze, zbog čega ima legtimno pravo da se nada het-trik plasmanu u grupu. Put ka njoj počinje od trećeg kvalifikacionog koila i premijerni rival biće mu bolji iz dvomeča RFS (Letonija) - Sabah (Azerbejdžan).

Čak i u situaciji kad navijači baš i nemaju mnogo poverenja u ovaj tim, deluje da ih je izvlačenja kuglica u Nionu obradovalo, jer je izbegnut AEK iz Larnake, pošto se viceprvak Kipra prošle godine ispostavio fatalnim, a i sad je mogao da mu zapadne.

Prve utakmice trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencije na programu su 10. avgusta, revanši su sedam dana kasnije, a pobednici će se plasirati u plej-of ili završno kolo (24. i 31. avgust) posle čega će se znati ko će u grupnu fazu.

- Moramo da sačekamo da vidimo ko će nam definitivno biti protivnik, ali moram da priznam da sam zadovoljan i da, bez obzira na sve, očekujem prolaz u narednu rundu - rekao je sportski direktor Partizana Ivica Kralj.

U prvoj sezoni u takmičenju Parni valjak je prošao eliminisao DAC iz Dunajske Strede, ruski Soči i portugalsku Santa Klaru, da bi prošle godine u ovo doba najpre ispao od kiparskog AEK-a iz Larnake u kvalifikacijama za Ligu Evrope, zbog čega se prestrojio u plej-of za plasman u Ligu konferencije i tu bio bolji od Hamruna sa Malte.

Solidan žreb za Vojvodinu za treće kolo kvalifikacija za Ligu Konferencija. Ukoliko eliminišu Apoel fudbaleri Radoslava Bataka igraće protiv boljeg iz dvomeča Vorskla (Ukrajina) – Dila Gori (Gruzija), odlučeno je žrebom u UEFA.

Reklo bi se da ekipu sa Karađorđa čeka teži posao u drugom kolu kvalifikacija, s obzirom na to da predstavnik Kipra ima ozbiljno evropsko iskustvo.

Ostavite komentar