Sport > Fudbal

DA LI će ovo biti REKORD britanskog fudbala: KAISEDO potpisao za ČELSI i može da dobije NESTVARNU sumu novca

Ekvadorca je tražio i Liverpul, nudio 111 miliona funti, ali je 21-godišnji vezista želeo na Stamford bridž

Izvor: K1info/kurir.rs

14/08/2023 > 22:42

podeli vest:

DA LI će ovo biti REKORD britanskog fudbala: KAISEDO potpisao za ČELSI i može da dobije NESTVARNU sumu novca
Foto: Tanjug/AP


Dosadašnji fudbaler Brajtona Moises Kaisedo potpisao je osmogodišnji ugovor sa Čelsijem, koji bi mogao da bude i rekordan transfer britanskog fudbala od 115 miliona funti.

Naime, Čelsi će platiti početnih 100 miliona funti, a 15 miliona kroz bonuse u zavisnosti od nastupa.

U ugovoru 21-godišnjeg ekvadorskog veznog fudbalera postoji mogućnost nastavka saradnje na još godinu dana, a Brajton će imati klauzulu o narednoj prodaji, preneo je Sky.

Polovina bonusa opisana je kao "lako ostvariva", dok se druga polovina smatra "mnogo težom za postizanje", dodaje se.

Kaisedo je 2021. godine došao u Brajton iz Independijente del Valea. Prvi deo sezone proveo je na pozajmici u Beršotu, ali ga je klub u januaru prošle godine vratio sa pozajmice.

Kaisedo je za Brajton odigrao 53 utakmice i postigao dva gola. Prošle sezone odigrao je 43 utakmice i pomogao ekipi u osvajanju šestog mesta, što je najbolji rezultat Brajtona u Premijer ligi.

Za Kaiseda je bio zainteresovan i Liverpul, koji je prošle sedmice postigao dogovor od 111 miliona funti sa Brajtonom, ali je fudbaler ipak želeo da pređe na Stamford Bridž.

- Nisam morao dva puta da razmislim kada me je Čelsi pozvao, znao sam da želim da potpišem za taj klub. Ovo je ostvarenje sna i jedva čekam da se priključim ekipi - rekao je Kaisedo.

 

 

Ostavite komentar