Sport > Fudbal

Zvezda PALA SA PENALA i ima za čime da žali: Crvena zvezda - Monako (0:1)

Ovaj meč je mogao Zvezdi mnogo da donese, ali nesrečni penal koji je skrivio Slavoljub Srnič doneo je samo novi poraz u Evropi

Izvor: K1info/telegraf.rs

08/09/2022 > 22:04

podeli vest:

Zvezda PALA SA PENALA i ima za čime da žali: Crvena zvezda - Monako (0:1)
Foto: Starsport


Možda će se pričati o sudiji koji je mnogo puta donosio čudne odluke, ali su crveno-beli promašili mnogo da bi ima arbitar bio "alibi".

U 79. minutu moguće da je Zvezda oštećena, barem sudeći prema snimku kamere koja je prikazala start nad Benom. 

Neoprezan je bio Slavoljub Srnić u 72, minutu, bez ikakve potrebe imao je kontakt s igračem Monaka u pšestaestercu, i Monako iz penala dolazi do vođstva.

Neverovatna šansa Kataija u 60. minutu. Iz slobodnog udarca namučio je golmana Monaka koji je loptu zaistavio na samoj gol liniji.

Foto: Starsport

 

Prečka Kange u 55. minutu. Bila je ovo još jedna šansa da Zvezda doše do gola.

Nestvarno je kako Bukari u 43. minutu nije postigao gol, kada je sjajni krilni napadač pretrčao skoro pola terena i imao ispred sebe samo Nibela, šutirao je krou noge golmanu, ali je ipak lopta umesto u mrežu otišla u korner.

Bio je ovo veoma čudan meč. Nije bilo dosta pravih šansi u prvom poluvremenu susreta. Monako je imao najozbiljniju šansu  u 15. minutu kada je Kamara šutirao pored gola.

Do kraja poluvremena nije bilo mnogo šansi na obe strane, a posle sudijskoj zvižduka desio se incident među igračima  Crvene zvezde.

Osman Bukari i Gelor Kanga su se pogurali, a nakon što se Kanga odmaknuo, Bukari krenuo na njega.

U tom sukob deblji kraj izvukao napadač Crvene zvezde Kalifa Kulibali, koga je Bukari u besu odgurnuo.

Ipak, nesporazum je sređen, a Bukari i Kanga su se zagrlili pred početak prvog poluvremena.

Zvezda je bila dosta agresivnija u drugom poluvremenu. Prezueli su kontrolu crveno-beli, napadali i tražili šansu, ali pobedu je na kraju odneo ipak Monako.

Crvena zvezda: Borjan - Eraković, Milunović, Dragović, Rodić - Srnić, Sanogo, Kanga - Bukari, Katai - Pešić

Monako: Nubel - Disasi, Maripon, Badišile - Vanderson, Kamara, Fofana, Kajo Enrike - Golovin, Ben Jeder, Minamino.

Nadali su se fudbaleri i navijači Crvene zvezde da će ove sezone na Marakani gledati Ligu šampiona, ali će i treću godinu uzastopno morati da se uteše Ligom Evrope.

Ipak, crveno-beli su dobili izuzetno jaku grupu, u kojoj su sve ekipe igrale kvalifikacije za Ligu šampiona, gde će biti veoma teško na svakom meču.

Foto: Starsport

 

Zvezda je za prvo kolo dobila i najtežeg rivala, ekipu Monaka koji je prošle godine bio trećeplasirani tim francuskog prvenstva.

Ovaj meč bi mogao Zvezdi mnogo da donese na polju poljuljanog samopouzdanja posle ispadanja od Makabija u plej-ofu Lige šampiona, kao i da vrati navijačima pozitivnu energiju koja je bila na početku sezone.

Foto: Starsport

 

Takođe, meč je bitan i sa finansijskog aspekta, kao i zbog koeficijenata, a u nastavku možete da vidite i najvažnije činjenice povodom ovog meča.

Šta kažu kladionice?

Monako je pre meča dobio ulogu favorita od strane bukmejkera, ali kako se meč bliži, tako kvota na Zvezdu pada, a na Monako raste. Trenutno se kvota za pobedu Zvezde kreće oko 3,20, za remi je 3.40, a za pobedu Monaka 2.20. Ranije je kvota na pobedu Zvezde bila oko 3.60, a na Monako oko dva.

Meč je na programu od 21.00 na Marakani uz TV prenos na RTS 2 i Arena sport premium 1.

UEFA je meč poverila nemačkom arbitru Harmu Osmersu. Pomoćnici su takođe Nemci - Robert Kempter i Dominik Šal, kao i četvrti sudija Robert Šruder.

I u VAR sobi će biti nemci, Spren Storks i Rafael Foltin.

Obe ekipe imaju peh sa povredama. U Zvezdi je pod znakom pitanja Mirko Ivanić i pitanje je da li će biti u mogućnosti da bude u protokolu, dok će kod Monaka su pod znakom pitanja jedan od glavnih igrača, Kevin Voland, koji se povredio nedavno u prvenstvu Francuske, kao i napadač Majron Boadu.

Foto: Starsport

 

I Zvezda i Monako imaju promenljivu formu u poslednjih pet utakmica. Crveno-beli su bili neuspešni u kvalifikacijama sa Makabijem, zatim su pobedili Javor sa 4:1, ali su se prilično namučili, a potom su usledila dva remija, protiv Partizana u Humskoj, pa protiv TSC-a na Marakani.

Monako je u poslednjem kolu francuskog prvenstva savladao Nicu u gostima sa 1:0 i tako prekinuo loš niz od pet mečeva bez pobede. Trenutno iz šest odigranih utakmica u Francuskoj imaju skor od 2 pobede, dva remija i dva poraza i sa osam bodova zauzimaju 10. mesto. U kvalifikacijama za Ligu šampiona su ispali od PSV-a, posle produžetaka.

Ostavite komentar