Sport > Fudbal

Poslednje veče KVALIFIKACIJA ZA EP 2024: Ko ide na EURO?

Do sada je poznato 16 učesnika, večeras dobijamo poslednje reprezentacije kroz kvalifikacije

Izvor: K1info/Tanjug

21/11/2023 > 20:51

podeli vest:

Poslednje veče KVALIFIKACIJA ZA EP 2024: Ko ide na EURO?
Foto: Tanjug/AP


Od 20:45 igraju se poslednje utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje se igra naredne godine u Nemačkoj. Najzanimljivije će biti u grupama D i I. Hrvatska ima zicer na Maksimiru protiv Jermenije da osigura prolaz na EP.

Njihov kiks će čekati reprezentacija Velsa koja kod kuće igra protiv Turske, koja je već kao prvoplasirana iz ove grupe prošla na Euro. Hrvati imaju dva boda više od Velšana. Što se grupe B tiče tu je već sve poznato, na EP plasirale su se reprezentacije Francuske i Holandije, dok će Grčka u baraž.

I konačno u grupi I, Rumunija i Švajcarska su obezbedile vizu, oni će igati međusobni duel ko će biti prvi u grupi, dok se Izrael i tzv. Kosovo bore za baraž. Izraelci trenutno imaju bod više i priliku da u Andori osiguraju baraž.

Do sada je poznato 19 od 24 učesnika kontinentalne smotre.Uz domaćina Nemačku vizu su obezbedile reprezentacije Švajcarske, Rumunije, Holandije, Albanije, Danske, Češke, Slovenije, Srbije, Belgije, Francuske, Portugala, Engleske, Italije, Španije, Škotske, Turske, Austrije, Mađarske i Slovačke. 

Foto: Tanjug/AP

 

 

 

Uskoro opširnije na k1info.rs

Ostavite komentar