Sport > Fudbal

Spektakularan fudbal na DERBIJU: Crvena zvezda rutinski savladala Partizan (2:0)

Utakmica je odigrana na stadionu "Milan Janjić", pred oko 150 gledalaca

Izvor: K1info

12/09/2022 > 10:22

podeli vest:

Spektakularan fudbal na DERBIJU: Crvena zvezda rutinski savladala Partizan (2:0)
Foto: Andreja Ignjatović


Crvena zvezda (Pavliš) - Partizan (Gaj) 2:0 (2:0)

Stadion: Milan Janjić (Pavliš)
Sudija: Mihajlo Marković
Strelci: Zlatko Žula i Marko Jovanović
CRVENA ZVEZDA: Kikoš, Pucar, Radosavljev (kapiten), Pomorišac, Jovanović, Balog, Babić, Kojić, Gvozdenov, Žula, Radak (trener: Dejan Babić)
PARTIZAN: Ardeljan, Bogdanović, Sočanac, Stanković, Čolak (kapiten), Vuličević, Rakoc, Stamenović, Mađarov, Janković, Milenković (trener: Dragan Kovačević)

Derbi je - derbi. Ma, gde da se igra. I nije važno u kojoj ligi.

U nedelju je odigran u selu Pavliš, nadomak Vršca. Crvena zvezda iz Pavliša ugostila je Partizan iz obližnjeg Gaja, u utakmici Prve fudbalske lige Pančevo, petog ranga srpskog fudbala.

A bilo je - kao na pravom, velikom derbiju. Na terenu se nisu štedeli ni jedni ni drugi, pa je utakmica obilovala oštrim duelima, ali i nekim potezima koji se viđaju na mnogo većim stadionima.

Foto: Andreja Ignjatović

Slobodan Janković

Teren bolji nego na nekim prvoligaškim stadionima, ali i atmosfera na tribinama. Glasno se komentarisao svaki potez, psovao sudija, normalno, ali i davali "stručni" saveti igračima na terenu.

- Pa, šutni je... Šta muljaš i driblaš po šesnaestercu?! Samo je šutni, majku mu! - nervirao se stariji navijač domaćih.

- Ovaj njihov golman je rupa ozbiljna, treba da im damo pet komada - dodao je njegov ispisnik, očigledno iskusan ljubitelj fudbala.
Bilo je i gostujućih navijača, ali nije bilo tenzije.

- Ne znam šta nam je danas, igramo kao babe - žalio se jedan od fanova Partizana.

Konačno, Crvena zvezda rešila je utakmicu u svoju korist, stvarno prelepim golovima Zlatka Žule posle piruete u šesnaestercu gostiju, i bombe Marka Jovanovića u prvom poluvremenu, dok je u drugom umešno i uspešno čuvala i sačuvala rezultat.

 

Posle 5. kola, Partizan (Gaj) je na petom mestu na tabeli sa devet bodova, dok je Crvena zvezda (Pavliš) deveta, sa sedam bodova. Ali to, izgleda, ni jednima ni drugima nije presudna stvar. Važni su sportsko rivalstvo i prijateljstvo.

 

 

Slobodan Janković, generalni sekretar Crvene zvezde, bio je zadovoljan posle pobede, a za K1info je rekao:

- Ovo je sve entuzijazam. Para nema, ali ima ljubavi prema fudbalu. Drago mi je što u timu imamo samo domaće igrače, iz našeg sela, i to je ono što želimo. Fudbal je ljubav, a ne interes - rekao je on i dodao da je "njegova" Crvena zvezda u ovom momentu jedinstvena u srpskom fudbalu jer igra protiv - dva Partizana. Ovog iz Gaja koji je pobeđen u nedelju, i Partizana iz Uljme, koji im je još veći rival, jer je reč doslovno o susednim selima.

Foto: Andreja Ignjatović

Slobodan Janković

Takođe, Slobodan nam je rekao i da je upravo od 11. septembra stadion u Pavlišu poneo ime  Milana Janjića (1959 - 2006), diplomiranog ekonomiste po zanimanju, meštanina koji ceo život proveo u Pavlišu, godinama bio član uprave, mnogo pomogao klubu, a za vreme njegove ere klub je dostigao najveće dane slave i takmičio se u tadašnjoj Vojvođanskoj ligi, koja je danas na nivou Srpske lige Vojvodina.

Konačno, ako u Srbiji uopšte živi fudbal, onda stanuje baš na ovakvim mestima, daleko od reflektora i kamera, na mestima gde se igra i navija isključivo iz ljubavi. 

Ostavite komentar