Sport > Fudbal

MAKSIMALAN učinak Sitija u grupnoj fazi, Zvezda se OPROSTILA od Evrope

Fudbaleri Mančester Sitija zabeležili su i 6 pobedu u isto toliko utakmica u grupnoj fazi Lige šampiona pošto su slavili i u Beogradu

Izvor: K1info

Autor: Đorđe Gvero

13/12/2023 > 21:09

podeli vest:

MAKSIMALAN učinak Sitija u grupnoj fazi, Zvezda se OPROSTILA od Evrope
Foto: Starsport


Završena je evropska sezona što se crveno belih tiče. U poslednjoj utakmici u G grupi Lige šampiona, Crvena zvezda je poražena na stadionu Rajko Mitić od branioca titule Mančester Sitija rezultatom 3:2. Drugo poluvreme je bilo mnogo bolje nego prvo.

U prvih 45. minuta videli smo jedan pogodak, i to u 19. minutu kada je odličnim udarcem Glazera savladao Hamilton. Jedinu šansu u prvom delu za naš tim imao je Nedeljković, ali je njegov udarac završio pored gola.

Drugi deo i trostruka izmena u ekipi Zvezde, u igru su ušli Mijatović, Lučić i Katai koji su doneli veći kvalitet i svežinu na terenu. Ipak u 62. minutu Oskar Bob je izveo pravu majstoriju i pokazao o kakvom talentu se radi. Imao je baš mladi Mijatović nekoliko šansi večeras, a u 76. minutu, na asistenciju Bukarija, Hvang postiže gol i vraća nadu svom timu.

Veliku šansu imao je Mijatović, koji je iz nestvarne šanse, sa samo dva metra pogodio stativu, posle toga se proveravalo i u VAR sobi o potencijalnom igranju ruke, ali je na kraju ipak dosuđen ofsajd. Par minuta kasnije, Hamilton je prošao po levoj strani, Điga napravio jako glup faul i Siti je dobio jedanaesterac.

Foto: Starsport

 

 

Loptu je uzeo momak koji je došao kao veliko pojačanje iz Lidsa, Kalvin Filips, i koji je prošao jako dug i težak period, s obzirom da je dugo odsustvovao zbog povrede noge. Postigao je prvi gol u ovoj sezoni za 3:1. Ipak u prvom minutu sudijske nadoknade, Katai pogađa i pokazuje da u kakvoj god da je formi, i dalje je jedan od najboljih igrača Zvezde! Do kraja nije bilo nekih šansi i Siti je osvojio ceo plen.

Foto: Starsport

 

U drugom meču iz ove grupe, Lajpcig je savladao Jang Bojs sa 2:1. Mančester Siti i Lajpcig su prošli u nokatu fazu Lige šampiona, Jang Bojs će nastaviti evropski put u Ligi Evrope, dok se Crvena zvezda oprašta od evropskih utakmica.

 

Standings provided by Sofascore

 

Ostavite komentar

PRATITE UŽIVO "URANAK"

Na portalu K1info.rs možete uživo pratiti jutarnji program "Uranak", koji se emituje svakog jutra od 7.25 časova na K1 televiziji

Vesti
PRATITE UŽIVO "URANAK"