Sport > Fudbal

Natho i Saldanja svojim golovima savadali Zvezdu i doneli Partizanu PRVO mesto na tabeli!

Fudbaleri Partizana savladali su najvećeg rivala, Crvenu zvezdu, u 171. "Večitom derbiju".

Izvor: K1info

Autor: K1info

20/12/2023 > 20:33

podeli vest:

Natho i Saldanja svojim golovima savadali Zvezdu i doneli Partizanu PRVO mesto na tabeli!
Foto: Starsport


Trener Partizana je ulogu favorita uoči susreta prepustio Zvezdi, ali Barak Bahar tu ulogu nije prihvatio.

"Grobara" na južnoj tribini zbog bojkota uprave nije bilo, kao i tokom čitave sezone, dok je "sever" bio jako dobro popunjen "Delijama".

Foto: TANJUG/MARKO ĐOKOVIĆ

 

Meč je obilovao prilikama sa obe strane. U prvoj polovini prvog poluvremena Zvezda je napadala, imala inicijativu i delovalo je da gol "visi u vazduhu" usled mnogo šansi u kojima su se nalazili igrači crveno-belih. Činilo se da će se ipak, kao mnogo puta do sada, na poluvreme otići sa 0:0 na semaforu, međutim u 40. minutu fudbaler Crvene zvede, Milan Rodić, u želji da spreči potencijalni korner za rivala, pravi nesmotren faul i nakon gledanja VAR-a sudija Minaković je pokazao na belu tačku. Siguran sa penala je bio najiskusniji Partizanov igrač Bibars Natho i sa 1:0 za Partizan se otišlo na pauzu.

 

Start drugog poluvremena nam je doneo bolju igru oba tima. Ređale su se prilike, igra je bila žustrija, međutim prave prilike nije bilo sve do 66. minuta kada je Gajas Zahid majstorskim potezom prevario pokušaj ofsajd zamke igrača Zvezde, dodao pravovremeni pas Mateusu Saldanji koji preciznim udarcem u dalji golmanov ugao povećava prednost Partizana na 2:0. Na novi gol se čekalo samo pet minuta budući da je Zvezda izjednačila u 71. minutu. Nakon sjajnog prodora i centaršuta Bukarija, u kaznenom prostoru Partizana se najbolje snašao Šerif Endiaj i smanjio rezultat na 2:1.

Foto: TANJUG/MARKO ĐOKOVIĆ

 

Do kraja meča, igrači Partizana su umirili i žargonski rečeno "umrtvili" igru, tako da je do kraja meča bilo samo nekoliko šansi uz veliku količinu prekida zbog kojih je sudija produžio ovaj meč za čitavih sedam minuta. Aleksandar Katai je u 97. minutu imao izglednu priliku, ali nije uspeo ozbiljnije da ugrozi gol Jovanovića i sudija Minaković je nakon toga označio kraj meča.

 

Ovom pobedom Partizan se vratio na prvo mesto na tabeli, dok je Crvena zvezda pala na drugo mesto sa bodom manje od najvećeg rivala.

 

Standings provided by Sofascore

 

Uskoro opširnije na k1info.rs

Ostavite komentar