Sport > Fudbal

Šveđani poveli, pa se POKAJALI: Srbija je MOĆNA, tri komada Mitrovića, pa majstorija Lukića (4:1)

Fudbalska reprezentacija Srbije blistala je u meču petog kola grupe 4 Lige nacija protiv selekcije Švedske u Beogradu

Izvor: K1info

24/09/2022 > 19:35

podeli vest:

Šveđani poveli, pa se POKAJALI: Srbija je MOĆNA, tri komada Mitrovića, pa majstorija Lukića (4:1)
Foto: Starsport


Za prvo mesto u Grupi, prolaz u grupu A Lige nacija i lakši put do Evropskog prvenstva, Srbiji sada treba pobeda u utorak protiv Norveške. Ako budemo igrali ovako, to je realnost.

Kraj,

70. minut - Razbijamo Šveđane. Saša Lukić majstorkim šutem sa 16 metara.  

48. minut - Kakav napad, kakav gol! Idealan pas Vlahovića za Mitrovića.Najbolji napad na utakmici.Ptvo Sergej, pa Tadić, pa majstorija Vlahoviča i realizacija Mitrovića. Savršeno!

Počelo je drugo poluvreme

45 minut - Srbija vodi, Ponovo Mitrović za prekoret. Korner je izveo kapiten Tadić, a onda je Mitrović nadskoćio sve i glavom savladao Olsena..

33. minut - Šansa iz snova. Vrhunski pas Sergeja, šut Vlahovića, pa onda i Tadića, ali nema gola.

21. minut - Vrhunska šansa za Srbiju. Saigrači iz Juventusa Filip Kostić i Dušan Vlahović napravili su sjanu šansu, ali je lopta otišla zamalo pored gola.

18. minut - Srbija je izjednačila! Iskupio se Živković za propuštenu priliku tako što je ubacio jednu loptu na levu stativu, a tamo se našao Aleksandar Mitrović koji je lako nadskočio protivnika i pogodio suprotni ugao! Ponovo smo u igri.

15. minut - Gol -.Švedska vodi. Kažnjeni smo za sve promašene prilike... Kuluševski je bio na nekih 25 metara od gola naše selekcije, pa je proigrao Viktora Klaesona koji se dobro kretao, izmakao pažnji naših štopera i prebacio Vanju za vođstvo Skandinavaca.

Orlovi su obezbedili put na Mundijal, ali bi mogli da u sledeće dve utakmice Lige nacija izbore prvo mesto, promociju u elitnu ligu A i šansu da se preko tog takmičenja domognu Evropskog prvenstva.

 

Ovo su sastavi za večerašnju utakmicu:

Srbija: V. Milinković-Savić - Mašović, S. Mitrović, Babić - A. Živković, Lukić, S. Milinković-Savić, Kostić, Tadić - Vlahović, A. Mitrović

Švedska: Olsen - Lindelof, Hlen, Sandgren - Augustinson, Kađuste, Svanberg, Klaeson - Forsberg, Kuluševski, Đekereš

Sudije: Georgi Kabakov (Bugarska): Linijske sudije: Martin Margaritov, Dijan Valkov (Bugarska)

Foto: Starsport

 

Trenutno stanje na tabeli izgleda ovako:

 

Standings provided by SofaScore

 

To znači da bi naša selekcija trebalo da savlada Šveđane i da se nada da će Slovenci uspeti da učine nešto protiv drugog skandinavskog kolektiva.

Prvi ide na mini kvalifikacioni turnir za plasman na prvenstvo Evrope, a i seli se u najelitniji rang Lige nacija. Poslednji u grupi će biti putnik u niži rang.

Bilo bi dobro da imamo što povoljniju situaciju pred poslednje kolo i gostovanje upravo Norveškoj u utorak.

Selektor Dragan Stojković Piksi neće imati na raspolaganju Nikolu Milenkovića i Nemanju Gudelja koji je otputovao nazad za Sevilju.

 

 

 

Ostavite komentar