Sport > Fudbal

DOĐOH, VIDEH, POBEDIH! Srbija pregazila Norvešku u Oslu - 0:2

Srbija se plasirala u A diviziju Lige nacija, dakle igraće sa najjačim ekipama

Izvor: K1info

27/09/2022 > 22:38

podeli vest:

DOĐOH, VIDEH, POBEDIH! Srbija pregazila Norvešku u Oslu - 0:2
Foto: FSS


Fudbaleri Srbije na najbolji mogući način okončali su takmičenje u B diviziji Lige nacija. U poslednjem kolu B4 grupe u gostima su savladali Norvešku sa 2:0 golovima Dušana Vlahovića i Aleksandra Mitrovića, što im je omogućilo plasman u A diviziju!

Dakle, "orlovi" će u sledećem izdanju Lige nacija da igraju sa najjačima...

A meč je počeo kako se i očekivalo - žestoko.

Pogledajte GOL VLAHOVIĆA: Dva poteza i MAT

Drugo poluvreme: Norveška - Srbija 0:2 (0:1)

54. minut - GOOOOL, MITROOOVIIIĆ - 0:2! Kakva je to bila kontra, najpre se odlično vratio Vlahović, prekinuo je opasan napad domaćih, pravovremeno odigrao do Ivana Ilića, a vezista Verone je sa golom spojio Aleksandra Mitrovića, koji je siguran i koji dolazi do 50. gola u dresu Srbije!

Prvo poluvreme: Norveška - Srbija 0:1

42. minut - GOOOOL! Srbija vodi u Oslu - 0:1! Prošao je odlično Filip Kostić po levoj strani, ubacio je loptu po zemlji, a tamo u gužvi najspretniji Dušan Vlahović!

34. minut - Umalo Srbija da povede! Dušan Vlahović je sjajno reagovao, ali je golman Norvežana odbranio. Živković je prošao po desnoj strani, u glavu je gađao napadača Juventusa, koji je izveo nebeski skok, ali je Niland to jedva odbranio.

1. minut Počeo je meč i odmah velika šansa za najboljeg igrača Norveške - Halanda. Izašao je u 25. sekundi ispred našeg gola, ali je golman Vanja Milinković Savić sjajno reagovao.

Podsetimo, posle pet odigranih kola, Norveška i Srbija imaju po 10 bodova na vodećim pozicijama na tabeli, Slovenija ima pet bodova, a Švedska tri.

Kako se videlo na snimcima koje je objavio Fudbalski savez, Orlovi su bili raspoloženi, uprkos kiši koja ih je pratila na poslednjem treningu.

On je sa DRUGE PLANETE: Mitrović je postigao 50. GOL za Srbiju

"Orlovi" imaju bolju gol razliku, ali je Norveška za sada bolja u međusobnom duelu, pošto je u Beogradu pobedila sa 1:0. Dakle, obe selekcije imaju po 10 bodova i u direktnom duelu odlučivaće o putniku u elitnu diviziju ovog takmičenja.

 

Zbog boljeg međusobnog susreta i trijumfa u Beogradu (1:0), Skandinavcima je bio dovoljan i remi.

 

Standings provided by SofaScore

 

Ova utakmica, pored plasman u elitu Lige nacija, za Srbiju je važna iz još nekoliko razloga. Najpre, ona bi "orlovima" donela siguran baraž za EURO 2024.

 

Takođe, naš nacionalni tim bi se na žrebu kvalifikacija za EP našao u drugom šeširu, a trijumf bi održao i dobru atmosferu pred Mundijal u Kataru, koji kreće 20. novembra.

Što se tiče sastava, selektor Srbije Dragan Stojković Piksi napravio je nekoliko promena u odnosu na prethodni meč, u prvih 11 našli su se Veljković i Pavlović, dok je suspenzija Sergeja Milinkovića Savića "otvorila" prostor za fudbalera Verone Ivana Ilića.

NORVEŠKA - SRBIJA 0:2 (0:1)

Stadion: "Uleval" u Oslu. Strelac: Vlahović u 42. minutu, Mitrović u 54. Sudija: Antonio Mateu Lahoz (Španija).

SRBIJA: Vanja Milinković Savić - Veljković, Stefan Mitrović, Pavlović - Živković, Lukić, Ilić, Tadić, Kostić - Mitrović, Vlahović.

NORVEŠKA: Niland - Rjerson, Hanče-Olsen, Estgar, Meling - Edegar, Aursnes, Berge - Eljunusi, Serlot, Haland.

 

 

 

Ostavite komentar