Sport > Fudbal

NIKO im nije ravan! Fudbaleri Real Madrida su ŠAMPIONI Evrope po 15. PUT!

Fudbaleri Real Madrida savladali su ekipu Borusije Dortmund rezultatom 2:0 i osvojili novu titulu šampiona Starog kontinenta.

Izvor: K1info

Autor: Đorđe Gvero

01/06/2024 > 20:38

podeli vest:

NIKO im nije ravan! Fudbaleri Real Madrida su ŠAMPIONI Evrope po 15. PUT!
Foto: Shutterstock/Tanjug/AP/bvb.de


Fudbaleri Real Madrida osvojili su 15. titulu prvaka Evrope, pošto su večeras na londonskom Vembliju u finalu Lige šampiona savladali Borusiju Dortmund rezultatom 2:0.

Prvi gol postigao je Dani Karvahal u 74. minutu, glavom posle kornera Tonija Krosa, a drugi Vinisijus Žinior u 83. minutu na asistenciju Džuda Belingema posle greške Jana Matsena.

Na taj način Borusija je kažnjena za brojne promašaje, posebno u prvom poluvremenu, mada je i golman Madriđana Tibo Kurtoa sjajno intervenisao nakon pokušaja Karima Adejemija i Niklasa Filkriga.

Dortmund je izgubio drugo od tri finala Lige šampiona, a Real ima devet od devet.

Toni Kros se oprostio novom titulom Lige šampiona, petom sa Realom, ukupno šestom, a trofejni niz nastavio je i trener Karlo Anćeloti osvajanjem pete titule, treće sa Realom, plus još dve kao fudbaler.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

UŽIVO:

1' Počelo je finale! Borusija Dortmund igra u tradicionalno žutim dresovima, dok je Real Madrid izašao u svojoj standarnoj beloj garnituri dresova.

6' Dortmund ima blagu inicijativu u prvih pet minuta, napravili su dve šanse po desnom boku, ali su odbrambeni igrači Reala uspeli da dobiju sve vazdušne duele i da spreče opasnije prilike.

14' Dortmund je bio u sjajnoj prilici, Sabicer je primio loptu u šesnaestercu Real Madrida, ali je lopta otišla pored stative.

21' NAJBOLJA PRILIKA NA MEČU! Humels je poslao neverovatnu loptu kroz sredinu za Adejemija, ali je Tibo Kurtoa pravovremeno izašao na loptu i sprečio Adejemija da šutira na gol.

23' PONOVO sjajna prilika! Igrači Dortmunda pogađaju stativu ovaj put!

 

 

32' Dotmund i dalje preti po bokovima i ima napadačku inicijativu u ovom delu meča, ali Real Madrid uporno odoleva njihovim napadima.

41' Sabicer je uputio odličan šut ka golu Reala sa nekih 20 metara, ali je Tibo Kurtoa ponovo dobro reagovao i izbio loptu u aut.

45+4' KRAJ prvog poluvremena! Rezultat je 0:0 posle prvh 45 minuta.

 

*DRUGO POLUVREME:

 

49' Real Madrid je za samo jedan minut napravio dve najbolje prilike u dosadašnjem toku meča ali je golman Kobel bio koncentrisan i dobro postavljen.

56' Karvahal je imao izuzetnu priliku sa ivice kaznenog prostora, ali je Kobel ponovo bio odlično postavljen!

63' Fulkrug je fantastično reagovao glavom na pas Adejemija, ali je Tibo Kurtoa izboksovao loptu van kaznenog prostora. Još jedna vrhunska prilika za Dortmund.

74' GOL! Dani Karvahal postiže gol glavom posle kornera i Real vodi 1:0!

 

 

81' Eduardo Kamavinga je uputio dobar udarac na gol posle povratnog pasa, ali je Kobel još bolje reagovao.

83' GOL! Vinisijus koristi grešku koju su napravili igrači Dortmunda i matira golmana za 2:0!

 

 

90' Sudija je produžio ovu utakmicu za dodatnih pet minuta.

95' KRAJ! Real Madrid je šampion Evrope!

Ostavite komentar