Sport > Fudbal

Ten Hag ipak OSTAJE u Junajtedu?!

Kasno uveče u utorak svi mediji u Engleskoj preneli su da Erik Ten Hag ipak ostaje na klupi Mančester Junajteda.

Izvor: K1info/Sportklub.rs

Autor: Đorđe Gvero

12/06/2024 > 19:47

podeli vest:

Ten Hag ipak OSTAJE u Junajtedu?!
Foto: Tanjug/AP


Dosta je bilo spekulacija oko angažmana holandskog trenera, ali će on dobiti još jednu šansu na "Old trafordu" - i to samo sezonu 2024-25, već i produžetak saradnje.

Junajted je dugo većao oko budućnosti tima – kratkoročne, ali i dugoročne.

U utorak je u upravi kluba završena revizija aktuelne sezone i zaključilo se da Ten Hag zaslužuje još jednu šansu. Retklif je jedan od glavnih zagovarača da Erik treba da ostane jer mu prethodna uprava nije davala dovoljno poverenja i da mu nije omogućavala da radi na najbolji način.

Čelni ljudi Đavola došli su zaključka da bi trebalo podržati Holanđanina, iako britanski mediji tvrde da je u maju postojao konsenzus uprave za prekid saradnje.

Situacija se drastično promenila od pobede u finalu FA Kupa protiv Mančester Sitija. Time je konačno jedan trofej došao u vitrine „Old traforda“, a posebna je bila i priča da je uprava Junajteda sa Džimom Retklifom na čelu želela da pruži još jednu šansu nekadašnjem treneru Ajaksa.

Ten Hag ima još 12 meseci ugovora sa Junajtedom, a nedugo po spoznaji da će ostati na Old Trafordu, nekadašnji trener Ajaksa seo je ponovo sa čelnicima zbog pregovora o novom ugovoru.

Ten Hag je u Junajted stiago 2022. godine posle pet izuzetno uspešnih sezona u Ajaksu. Inače kandidati za njegovu zamenu su bili Tomas Tuhel, Roberto De Zerbi, Maurisio Poektino, kao i Tomas Frank i Kiran Mekena.

Mekena, koji je bio dugogodišnji pomoćnik na Old Trafordu, napravio je čudo u Ipsviču i obavezao se na vernost tom klubu, dok britanski mediji tvrde da su pregovori Đavola sa Tuhelom i De Zerbijem bili i u poodmakloj fazi, ali je klub odlučio da zadrži Ten Haga.

Ostavite komentar