Sport > Fudbal

NEMCI STRAŠNI OD SAMOG POČETKA: "Panceri" RAZBILI Škotsku i NAJAVILI NAJVIŠE AMBICIJE!

Nemačka je sada lider grupe A sa tri boda

Izvor: K1info

Autor: Nemanja Negovanović

14/06/2024 > 23:11

podeli vest:

NEMCI STRAŠNI OD SAMOG POČETKA: "Panceri" RAZBILI Škotsku i NAJAVILI NAJVIŠE AMBICIJE!
Foto: Tanjug/AP


Fudbaleri Nemačke su trijumfalno počeli Evropsko prvenstvo u svojoj zemlji pobedom nad Škotskom 5:1 (3:0).

Golove su postizali Florijan Virc u 10. minutu, Džamal Musijala devet minuta kasnije, Kai Haverc iz penala u nadoknadi prvog poluvremena, Niklas Filkrug u 68. minutu meča i Emre Džan u nadoknadi drugog poluvremena.

Ridiger je postigao autogol u 87. minutu meča za utehu gostiju. Gledali smo potpunu dominaciju izabranika Julijana Nagelsmana, a nemoćni gosti praktično nisu ozbiljnije zaprtili u prvom delu igre.

Nemačka je igrala brzo i poletno, ređali su šanse ispred Gina, a imao je sreće da nije vadio više puta loptu iz svoje mreže. Sudija Tupan je u 25. minutu pokazao na belu tačku, ali je posle intervencije VAR-a promenio svoju odluku i dosudio faul na ivici šesnaesterca.

Drugačiju sitaciju smo videli u 45. minutu, nakon starta Portijusa nad Gindoanom, Francuz je ostao nem, ali je posle gledanja provere dosudio jedanaesterac i crveni karton za defanzivca Škotske. Ovo je dodatno dotuklo već nemoćne goste koji nisu zapretili čitav meč.

Fudbaler Borusije Dortmund Niklas Filkrug je ušao na teren u drugom poluvremenu, a kakav je strelac pokazao je golčinom u 68. minutu!

Mogao je i do drugog gola koji je postigao, ali je ipak bio u nedozvoljenoj poziciji. Ne računajući pogodak koji je Ridiger postigao u svoju mrežu, Škoti nisu imali udarac na gol Nojera i to dovoljno govori koliko je ovaj meč bio jednostran.

Džan je u nadoknadi drugog poluvremena stavio tačku na ovaj susret!

Ostavite komentar