Sport > Fudbal

Peđa Mijatović o igri ORLOVA: "Reprezentacija SRBIJE je ostavila DOBAR UTISAK, TIM je sada potpuno drugačiji"

Gosti u emisiji "Uranak" na televiziji K1 bili su novinar Tanjuga Željko Vučkovič i Peđa Mijatović

Izvor: K1info

Autor: Anica Ninković

17/06/2024 > 11:43

podeli vest:

Peđa Mijatović o igri ORLOVA: "Reprezentacija SRBIJE je ostavila DOBAR UTISAK, TIM je sada potpuno drugačiji"
Foto: K1 televizija


Na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, reprezentacija Srbije doživela je poraz u prvoj utakmici protiv moćne Engleske. Ovaj poraz izazvao je burne reakcije među navijačima, pogotovo nakon što su srpski navijači napadnuti uoči utakmice.

U emisiji "Uranak" na televiziji K1, prvu utakmicu naših Orlova analizirali su novinar Tanjuga Željko Vučkovič koji se javio iz Nemačke, ali i bivši fudbaler i reprezentativac Peđa Miijatović, koji se uključio iz Španije.

Željko je objasnio i kakva je atmosfera bila pre i posle utakmice sa Engleskom.

- Pre utakmice je vladala sjajna atmosfera, osetili smo kako je dobro biti na EP. Bilo je jako lepo videti sve te navijače koji su došli - rekao je Željko.

Objasnio je šta se događalo nakon utakmice.

- Tadić je nakon utakmice izjavio da je bio šokiran odlukom selektora da ne bude deo startne postave, jer smatra da je on najbolji igrač. Sa druge strane, Piksi je na konferenciji za medije nakon utakmice sa Engleskom rekao da takva izjava može biti problematična, ali da je on taj koji odlučuje ko igra. Objasnio je da želi da Tadić ima odmorne noge. Istakao je i da je bilo dosta pozitivnih stvari, iako smo izgubili. Najbolji iigrač Engleske Kejn je nakon utakmice rekao da je znao da Sbija ima kvaliteta, ali da nije očekivao takav otpor i da je očekivao lakši meč. Ipak, pišu se tri boda i Englezi su praktično već u osminifinala. Selektor je na konferenciji na štampu rekao da moramo da pobedimo Sloveniju - rekao je Željko.

Foto: Youtube PrintScreen/K1 Televizija

 

Objasnio je situaciju koja se dogodila pre utakmice, kada je došlo do sukoba navijača.

- Došlo je do sukoba sa Englezima, ali neke informacije sugerišu da su u pitanju navijači iz Albanije. Prosto jer u Gelsenkirhenu živi veliki broj Albanaca. Nije potrebno mnogo kada se naši i albanski navijači nađu na jednom mestu, ali je nemačka policija prilično brzo i efikasno intervenisala. Ipak, dovoljno da se skrene pažnja na tu temu. Epilog je nekoliko povređenih i nekoliko uhapšenih - rekao je Željko.

Peđa Mijatović smatra da mu reprezentacija Srbije izgleda kompletnije.

- Reprezentacija Srbije je ostavila dobar utisak kao ozbiljan tim koji je prevazišao probleme koji su možda postojali u kvalifikacijama i na prošlom Svetskom prvenstvu. Po mom mišljenju, sada je potpuno drugačiji tim s većom željom. Istina je da je na sinoćnjoj utakmici početak srpske reprezentacije bio dosta skroman zbog velikog poštovanja prema Engleskoj, koja važi za jednog od favorita na ovom Evropskom prvenstvu. Mislim da su igrači i stručni štab očekivali više od Engleske, ali nakon primljenog gola shvatili smo da englezi imaju loš dan. Oslobodili smo se uz nekoliko korekcija koje je napravio Piksi u drugom poluvremenu, što je izgledalo sasvim pristojno. Jedino negativno je rezultat, ali smatram da je realan rezultat trebao biti nerešeno. Videli smo u fudbalu mnogo puta da bolji rival u tom trenutku izgubi utakmicu. Utisak je pozitivan. Mislim da protiv Slovenije moramo ostvariti dobar rezultat. Pobeda bi bila odlična, ali ne smemo izgubiti, jer postoji i treća utakmica koja nam daje šansu da se plasiramo u drugi krug - rekao je Peđa Mijatović.

Objasnio je da li je Tadićeva izjava u redu.

Foto: YouTube screenshot

 

- Pošto sam bio igrač, znam kako može da se oseća igrač koji je kapiten i lider, da li je najbolji ili ne, to je stvar ukusa. On je izvanredan igrač. Taj neki protest je potpuno normalan, ali ne može se iskazati na takav način. To su neke interne stvari koje selektor i igrač moraju da rasprave ili pre utakmice ili posle utakmice, bez širenja neke negativne energije u javnosti. Na ovim turnirskim takmičenjima je najbitnije sklad i atmosfera. Takva izjava ne samo da može da naljuti stručni štab, već može i da napravi negativnu energiju prema javnosti. To su stvari koje se rešavaju, ali bi trebale da ostanu interne. Po meni ne bi trebalo to da bude neki veliki problem, s obzirom da znamo koliko je Tadić važan i koliko je uradio za ovu reprezentaciiju i to apsolutno ne znači da Tadić neće biti starter na narednoj utakmici. To treba ostaviti po strani i skoncentrisati se na ono što najbitnije, a to je dobra atmosfera i da se napravi dobar rezultat - rekao je naš bivši proslavljeni fudbaler.

Sudijska procena

- Puno puta se naprave greške koje su nelogične, ali to treba shvatiti kao sastavni deo igre. Piksi jeste dobio žuti karton zbog protesta. Zabranjeno je treneru razgovarati sa četvrtim sudijom na taj način. Protesti su uvek postojali u fudbalu i uvek će biti tu neka ljutnja, kao i kod procene da li je bio penal nad Mitrovićem. Sve su to slobodne procene koje se dešavaju, i ja mislim da reprezentacija Srbije to zna i shvata, te da u sledećoj utakmici treba ići hladne glave i znati osnovni cilj, a to je napraviti dobar rezultat protiv Slovenije. Slovenija je naša finalna utakmica na Evropskom prvenstvu. Protiv Slovenije po meni treba promeniti stil igre, ali i tim koji će izaći na teren. To su neke odluke o kojima selektor treba da razmišlja sa stručnim štabom - rekao je Peđa Mijatović u emisiji "Uranak" na televiziji K1 i otkrio da su nije nemoguće i da Srbija iznenadi na Evropskom prvenstvu.

 

Ostavite komentar