Sport > Fudbal

Fudbaleri TSC-a u petom šeširu uoči žreba LIGE KONFERENCIJE: Evo kada će UEFA objaviti kompletan raspored

Tsc iz Bačke Topole drugu godinu za redom igraće u Evropi, ovoga puta u Ligi konferencija...

Izvor: K1info

Autor: Đorđe Gvero

30/08/2024 > 10:59

podeli vest:

Fudbaleri TSC-a u petom šeširu uoči žreba LIGE KONFERENCIJE: Evo kada će UEFA objaviti kompletan raspored
Foto: Wikipedia/UEFA/Tanjug/AP


TSC iz Bačke Topole nalazi se u petom šeširu uoči žreba Lige konferencije, saopštila je jutros Evropska fudbalska unija (UEFA). Žreb će biti održan danas od 14.30 časova.

U prvom šeširu se nalaze: Čelsi, Kopenhagen, Gent, Fiorentina, LASK i Betis, dok će u drugom biti Bašakšehir, Molde, Legija, Hajdenhajm, Đurgarden i APOEL. U trećem šeširu biće ekipe bečkog Rapida, Omonije, Helsinkija, Vitorije, Astane i Slovenije, dok se u četvrtom nalaze Serkl Briž, Šamrok, TNS, Lugano, Harts i Mlada Boleslav.

Pored TSC-a u petom šeširu biće Petrokub, Sent Galen, Panatinaikos, Borac iz Banjaluke i Jagjelonija. U šestom šeširu biće Celje, Larne, Dinamo Minsk, Pafos, Vikingur i Noa.

U Ligi konferencija će učestvovati 36 klubova, a svaki tim će odigrati po šest mečeva, po tri na svom terenu i u gostima. Prvo kolo biće odigrano 3. oktobra, a poslednje, šesto 19. decembra. Osam prvoplasiranih klubova će obezbediti direktan plasman u osminu finala, dok će ekipe od 9. do 24. mesta igrati baraž za plasman u osminu finala. Klubovi od 25. do 36. mesta završavaju sezonu. UEFA će u subotu objaviti kompletan raspored i termine utakmica.

UEFA je saopštila jutros i sastave šešira uoči žreba Lige Evrope, koji će biti održan u 13 sati.

U prvom šeširu se nalaze: Roma, Mančester junajted, Porto, Ajaks, Rendžers, Ajntraht, Lacio, Totenhem, Slavija, a u drugom Real Sosijedad, AZ Alkmar, Braga, Olimpijakos, Lion, PAOK, Fenerbahče, Makabi Tel Aviv i Ferencvaroš.

Treći šešir čine Karabag, Galatasaraj, Viktorija Plzenj, Bode Glimt, Union SG, Dinamo Kijev, Ludogorec, Midtjiland, Malme, a u četvrtom šeširu se nalaze Atletik Bilbao, Hofenhajm, Nica, Anderleht, Tvente, Bešiktaš, FCSB, RFS i Elfsborg.

U Ligi Evrope će učestvovati 36 klubova, a svaki tim će odigrati po osam mečeva, po četiri na svom terenu i u gostima. Prvo kolo biće odigrano 25. i 26. septembra, a poslednje, osmo 30. januara naredne godine.

BONUS VIDEO:

 

Ostavite komentar