Sport > Fudbal

Fudbalska reprezentacija Srbije ipak večeras osvojila BOD

Podmlađena fudbalska reprezentacija Srbije osvojila bod protiv evropskog šampiona Španije na startu Lige nacija (0:0).

Izvor: K1info/telegraf.rs

Autor: Milena Gačević

05/09/2024 > 22:48

podeli vest:

Fudbalska reprezentacija Srbije ipak večeras osvojila BOD
Foto: Tanjug/Marko Đoković


Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je sjajan prvi meč nakon lošeg rezultata na Evropskom prvenstvu i protiv aktuelnog prvaka Starog kontinenta Španije uspela da dođe do povoljnog rezultata - 0:0. Duel na stadionu "Rajko Mitić" odigran je pred dvadesetak hiljada navijača.

U dosta pesimističnom raspoloženju je dočekan okršaj prvog kola A divizije Lige nacija nakon velikog broja otkaza selektoru Draganu Stojkoviću Piksiju. Nije bilo Aleksandra Mitrovića, Sergeja Milinkovića Savića, Dušana Vlahovića i još nekoliko pojedinaca, međutim momci koji su izašli na teren su dali sve od sebe.

Posebno su se tu istakli štoper Strahinja Pavlović i ofanzivac Veljko Birmančević kao i golman Predrag Rajković, a interesantno je što su priliku da debituju za Orlove dobili Kosta Nedeljković, Jan Karlo Simić i Kristijan Belić.

Prvu šansu na meču imali smo već u šestom minutu posle pokušaja Lazara Samardžića, kada se lopta odbila do Saše Lukića, a on je potom sa ivice kaznenog prostora gađao vrlo visoko. Španci su do petnaestog minuta uspeli da iskontrolišu posed, međutim to je bilo sve što smo od njih gledali u tim trenucima. Mi smo bili dobro postavljeni i prepustili smo posed rivalu.

Ajoze Perez je u dvadesetom minutu propustio prvu šansu za Furiju i od tog momenta smo češće gledali igru unutar našeg šesnaesterca. 

BONUS VIDEO: 

Ostavite komentar