Sport > Fudbal

Okuka u emisiji "Kec na 11": SRBIJA se vratila na pobednički put protiv Švajcarske!

Dodao je da je mladi Maksimović kroz dve utakmice pokazao koliki je talenat

Izvor: K1info

Autor: Anica Ninković

14/10/2024 > 13:12

podeli vest:

Okuka u emisiji "Kec na 11": SRBIJA se vratila na pobednički put protiv Švajcarske!
Dragan Okuka u Kecu na jedanaest - Foto: K1 televizija


Fudbalska reprezentacija Srbije ostvarila je značajnu pobedu protiv Švajcarske, savladavši je rezultatom 2:0 u trećem kolu Lige nacija, odigranom u Leskovcu. Iako su naši Orlovi zaslužili aplauze za dobru igru, meč je obeležio i nezadovoljstvo švajcarske ekipe zbog terena, koji nije bio u optimalnom stanju.

Švajcarci su se žalili na uslove igre, ističući da im travnjak nije omogućio da pruže svoj puni potencijal. U međuvremenu, generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije, Branko Radujko, izrazio je zahvalnost svima koji su pružili podršku reprezentaciji i najavio da će se teren u Leskovcu značajno poboljšati za predstojeći susret protiv Danske u novembru.

Na utakmici sa Švajcarskom posebno se istakao sedamnaestogodišnji Maksimović, koga mnogi smatraju novim Mesijem.

Foto: Shutterstock/Tanjug/AP

 

- Piksi ovu Ligu nacija koristi da 'podmladi' reprezentaciju, omogućavajući dolazak nekih novih klinaca da igraju i da pripreme tim i igru za kvalifikacije za Svetsko prvenstvo kako bismo uspeli da odemo na prestižno takmičenje. Zaboravili smo na Kosti Nedeljkovića, Erakovića i Čumića. Piksi to radi, a ovaj rezultat mu omogućava da do kraja sprovede svoje planove i proširi krug igrača. Andrija Maksimović je skrenuo pažnju na sebe; izuzetan je talenat. Piksi mu je dao šansu, on samo može da napreduje i napredovaće - rekao je Okuka i dodao:

- Kritika je noramalna u životu, ali mi ne kritikujemo već ponižavamo ljude i struku. Skloni smo da idemo iz krajnosti u krajnost. Piksi je dobio jednu sjajnu priliku i potez. Mnogima je promaklo u prvom poluvremenu smo se dosta patili. Imali smo sreće i taj autogol koji su imali švajcarci. Drugo poluvreme iznenađujuće za mnoge je bilo, jer je Piksi ostavio Grujića u svlačionici. Video je da je MItrović odsečen totalno, niije dobio dve lopte. Ne može sam da se bori i to je bio njegov rizik i šmekerski potez da uvede Jovića, kako bi rasteretio Mitrovića. Da li je Mitrović dobio prostor da da onako fantastičan gol, zato što je Jović igrao? Verovatno!" - rekao je on.

Foto: ATA Images

 

Okuka je dodao da je Piski pogodio tim potezom.

- Mi nismo Španija, Francuska, Brazil ili Argentina da imamo 30 fudbalera, pa da nam je svejedno ko će igrati. Mi smo zemlja od petnestak fudbalera koji mogu da iigraju vrhunski fudbal. Iako se pisalo da mnogi neće igrati, svi će igrati. Ono što smo videli na kraju u Leskovicu je jedna poeta da nema bolje reprezentacije. Ako onako diše publika, ako svi biivšii reprezentativci dišu, onda to zajedništvo mora da da rezultat. Nemamo druge reprezentacije, već jednu. Nebitno da li je Piski selektor ilii neko drugi. Šalili smo se da su predsednik Vučić i Dodik bili talični, pa da će moratii da dođu na svaku utakmicu - rekao je on kroz osmeh.

Dodao je da je mladi Maksimović kroz dve utakmice pokazao koliki je talenat.

- On je bukvalno preko noći postao neko ko ima sve predispozicije da ide prema vrhu. Izuzetan talenat. Da li će uspeti? Sve zavisi od ljudi koji ga vode, ali i od njega samog. Malo je igrača koji šutiraju levom nogom i zbog toga imaju perspektivu za veliku karijeru. Treba se poklopiti mnogo faktora da bi se od talenta postalo igrač. Jamal je bio talenat, ali je već bio igrač. Neizbežno je da će Maksimović otići iz Srbije. Sigurno već ima ponude, a klubovi su primorani da prodaju dobre igrače. Takve ponude se ne mogu odbiti, jer se u Evropi više ne traže igrači od 21 godine, već 15 ili 16. Oni žele da uzimaju decu kako bi ih uvrstili u sistem svoje obuke i treninga - rekao je on.

Foto: Tanjug/AP

 

Vlahović nije igrao na meču sa Švajcarskom zbog porodičnih problema.

- Ima Vlahović porodičnih problema i ja ih znam, alii nećemo da ulazimo u njegovu intimu, ali to nema nikakve veze sa Piksijem, kao što se pričalo - rekao je on.

Utamkmica sa Španijom

- Momenti su dobri, jer i Španija ima određene probleme. Kod svih velikih reprezentacija dolazi do zamora. Mučili su se sa Danskom, pobedili ih 1:0. Ne treba da se zanosimo. Iskreno se nadam da ćemo pokazati strast i želju. Idealno bi bilo da Danci izgube od Švajcaraca, ali nismo ni tu sigurni. Moramo pobediti Dansku u Leskovcu kako bismo bili drugi u grupi - zaključio je Dragan Okuka u emisiji "Kec na jedanaest" na televiziji K1. 

BONUS VIDEO:

 

 

Ostavite komentar