Sport > Fudbal

Miroslav Vjetrović: „Naša reprezentacija ne sme da se odriče najboljih igrača, Tadić nam treba!”

Vjetrović je prokometarisao i narednu utakmicu u Ligi nacija koja se igra sa Švajcarskom na njihovom terenu

Izvor: K1info

Autor: Milena Gačević

16/10/2024 > 14:21

podeli vest:

Miroslav Vjetrović: „Naša reprezentacija ne sme da se odriče najboljih igrača, Tadić nam treba!”
Foto: K1 televizija


Fudbalska reprezentacija Srbije je sinoć pretrpela poraz u Ligi nacija od Španije rezultatom 3:0. Ovaj rezultat postavlja pitanje o šansama naše reprezentacije za prolazak u četvrtfinale.

U emisiji „Kec na jedanaest“ na televiziji K1, o trenutnoj formi tima, strategijama koje bi mogli primeniti i potencijalnim rešenjima za prevazilaženje izazova koji su pred nama, razgovaralli smo sa bivšim fudbalerom, a sadašnjim fudbalskim stručnjakom, Miroslavom Vjetrovićem.

„Realno, rezultat 3:0 je očekivan i treba da budemo zadovoljni što nas više ne boli glava. Španija je jedna od najboljih ekipa na svetu. Naša javnost ima jedan problem: svi smo tražili mlade igrače i promene. Delimično smo ih uveli, ali neki su se sami povukli. Tadić nam je potreban. Gledam kako igraju Nemci, Englezi i Španci. I oni su imali mlade igrače, ali ne mogu svi da budu nosioci igre. Moram da kažem javnosti da pola našeg tima ne igra u svojim klubovima, i to je realna priča“, rekao je Vjetrović, dodajući:

„Španija je u Beogradu bila sa duplo jačim timom. Imali smo sreće u Beogradu; nisu nam otvorili i nekako smo završili tu utakmicu, što je za nas veliki bod, iskreno. Javnost voli odmah nakon poraza da kaže da naši fudbaleri ne znaju ništa“.

Vjetrović objašnjava šta je nedostajalo u sinoćnjoj igri naše reprezentacije:

„Ova utakmica me podseća na to kada ste u osnovnoj školi gledali kako igraju fudbal u školskom dvorištu, osmi razred protiv petog, i svi navijaju za peti. Glavni razlog jučerašnjeg rezultata je kvalitet, našeg i njihovog tima. Pet ili šest naših igrača ne igra za svoje timove. Možemo da analiziramo, ali smo zaista mogli primiti još golova. Kada smo bili na 1:0, Mitrović je imao šansu za gol. Dvadeset minuta smo igrali sa igračem manje. Nemamo igrača koji vredi pedeset ili šezdeset miliona evra. Najskuplji igrači su nam Milenković ili Pavlović. Takođe mi se ne sviđa što smo proširili taj spisak igrača, a nismo dobili rešenja iz ove priče”  - dodaje.

Vjetrović smatra da su mogli biti selektovani neki drugi igrači koji ne igraju za svoje klubove:

 „Imamo Joveljića, zatim Petrovića, golmana koji je bio u Čelziju, kao i Petkovića iz Čukaričkog, koji je nekada bio reprezentativac, a sada igra za Šarlot. Tu je i Ranko Veselinović, kapiten Vankuvera, koji je izvrstan centarhalf. Imamo mnoge odlične igrače koje niko ne spominje. Ne znam zašto Mladenović nije tu, Živković koji igra u Paoku. Vlahović, Sergej Milinković, ističem da nam treba Tadić. Ne znam kakvi su međusobni odnosi. Smeta mi što forsiramo tu priču i možda prerano ubacujemo decu. Nedostaje mi jedan čovek, Aleksandar Pavlović. Morali smo da se borimo rukama i nogama za njega, evo ga sada je reprezentativac Nemačke“, kaže Vjetrović i objašnjava ko je kriv što Pavlović nije zaigrao za našu reprezentaciju: 

“Roditelji, igrači gledaju. On kada je reprezentativac Nemačke, on ima mnogo veću vrednost nego kao reprezentativac Srbije. On bi nam bio centar sveta. Morali smo da se borimo za njega, doneo bi nam rešenja za narednih deset godina” – dodao je.

Vjetrović smatra da naša reprezentacija nikako ne sme lako da se odriče svojih najboljih igrača: „Moramo da okupimo igrače koji su se povukli iz raznih razloga, bilo da je reč o povredama, nezadovoljstvu ili ljutnji. Javnost stalno traži mlade igrače, što mi veoma smeta. Sinoć su igrali mladi, ali oni ne znaju ništa. Nije baš da ne znaju“ – dodao je. 

Kvalifikacije za SP

„U decembru će biti izvučene kvalifikacije za Svetsko prvenstvo. Veliki je problem što se pravi 12 grupa, a iz svake grupe samo jedan tim ide u prvu grupu. Imamo minimalne šanse da budemo u tom prvom šeširu. Ako upadnemo u grupu sa Španijom, Engleskom, Nemačkom ili Italijom, nećemo biti u prvom šeširu. Sistem je dobar za UEFA-u, ali se ne sviđa iz našeg ugla, jer od tih 12 ekipa šampiona, samo četiri drugoplasirane idu u baraž. Mislim da ćemo imati velike probleme da se kvalifikujemo, i moramo ozbiljno razmisliti o tome kako da okupimo najbolje što imamo. Neka nas i Bog pogleda 13. decembra i da izbegnemo barem prvih pet iz prvog šešira.“ – dodaje.

Vjetrović je prokometarisao i narednu utakmicu u Ligi nacija koja se igra sa Švajcarskom na njihovom terenu.

“Ovaj tim koji je igrao sinoć, teško da može da pobedi Švajcarsku. Moramo da vratimo Vlahovića, Kostića, Mladenovića, Tadića. Ja ga volim i dobar je igrač, treba nam. On igra standardno u Fenerbahčeu. Ovi neki koji ne igraju nigde, ili igraju deset minuta negde, igraju u reprezentaciji. Moramo da izbegnemo takve poteze”- zaključio je Vjetrović u emisiji “Kec na jedanaest” na televiziji K1.  

 

Ostavite komentar