Sport > Fudbal

Vlahović DAO GOL u porazu Juvea, Milan RAZBIO Dinamo u Zagrebu, Real IZGUBIO u Nemačkoj

Čak 27 golova u utakmicama Lige šampiona

Izvor: K1info/telegraf.rs

25/10/2022 > 23:19

podeli vest:

Vlahović DAO GOL  u porazu Juvea, Milan RAZBIO Dinamo u Zagrebu, Real IZGUBIO u Nemačkoj
Foto: Tanjug/AP/ Armando Franca


U pretposlednjem kolu grupne faze Lige šampiona, u grupama E, F, G, i H, pljuštali su pogoci koji su doneli neke očekivane, a neke totalno neočekivane goleade.

Fudbaleri Čelsija pobedom protiv Salcburga obezbedili su put u nokaut fazu Lige šampiona, ali će još mnogo biti borbe za ono drugo mesto koje vodi dalje.

Milan je u Zagrebu odradio dobar posao sa 4:0 i upravo Salcburg pretekao za jedan bod, pa će imati prednost pred poslednje kolo.

Foto: Tanjug/AP

 

Zagrepčane je otvorio Gabija u 39. minutu nakon fenomenalnog centaršuta Tonalija u 39. minutu, te je glavom u letu zatresao mrežu.

Nastavilo se majstorijom Leaa u 49. minutu, a tada je već bilo jasno da će se desiti ono što ne bi voleli da vide domaći navijači.

 

Standings provided by Sofascore

 

 

 

Tonali je u 59. minutu pao u šesnastercu, sudija je dosudio penal nakon kojeg je Olivije Žiru gađao gornji levi ugao i pogodio. Na sve to, stigao je autogol Ljubičića u 69. minutu, tako da ništa nije moglo da se popravi do kraja susreta.

 

Real poražen u Nemačkoj, Šahtjor remizirao u Škotskoj 

Fudbaleri Lajpciga dobili su sa 3:2 Real i došli pred svršen čin i nokaut fazu LŠ, dok su "kraljevići" već obezbedili to mesto.

Ruku na srce, domaćin je zaslužio da slavi, a sve je krenulo golom glavom štopera Joška Gvardiola u 13. minutu.

Foto: Tanjug/AP/Matthias Sćrader

 

Nastavilo se posle samo pet minuta nakon što je Kristofer Nkunku povisio na 2:0, a nadu u bolji rezultat dao je Vinisijus minut pre poluvremena.

 

Standings provided by Sofascore

 

Ipak, kraj se video u 81. minutu posle kontre i gola Tima Vernera, tako da je Rodrigu u četvrtom minutu nadoknade ostalo samo da sa penala umanji poraz.

Seltik i Šahtjor su sa 1:1 podelili bodove, a to je znatno Ukrajincima umanjilo šanse da odu dalje, iako ih još imaju.

Foto: Tanjug/AP/Scott Heppell

 

Jakomakis je u 34. minutu Škote doveo do prednosti, da bi Mudrik u 58. minutu prelepim udarcem izvan šesnaest metara poravnao i doneo konačni egal.

Nula Sitija u Dortmundu, Sevilja ide u "svoju" Ligu Evrope

Dortmund i Mančester siti su odigrali jednu miroljubivu nulu koja ih je oboje odvela u nokaut fazu elitne evropske lige.

"Građani" su imali priliku da preko Rijada Mareza, koji je i iznudio jedanaesterac, dođe do prednosti, ali je Alžirac preuzeo odgovornost i promašio.

Foto: Tanjug/AP/Martin Meišner

 

Sve je jasno u ovoj grupi E, jer je Sevilja posle ubedljive pobede nad Kopenhagenom ponovo obezbedila put u Ligu Evrope koju je osvojila sada više nego dosta puta.

 

Standings provided by Sofascore

 

Juve se osramotio, PSŽ sedmicom Makabiju otišao dalje

Ekipa Juventusa je u jednom tunelu iz kojeg ne može da izađe, a sada je porazom od Benfike u Portugaliji 4:3 definitivno sebe ostavila bez daljeg plasmana u Ligu šampiona.

Što je najgore, ni Liga Evrope joj nije sigurna, a jedan od eksera u kovčegu udarili su Portugalci, iako je Dušan Vlahović postigao gol za "staru damu".

Foto: Tanjug/AP/ Armando Franca

 

Antonio Silva u 17, te Rafa Silva u 35. i 50, a onda i Žoao Mario u 28. minutu - bilo je dovoljno da se porazi italijanski predstavnik koji je preko Moisea Keana, koji je u 21. minutu "ukrao" gol Vlahoviću tamo što je na samoj gol liniji zakucao loptu, došao do 1:1.

Nakon toga, blic se desio od 77. do 79. minutu kada su Milik i Mekeni smanjili na 4:3, doneli nadu, ali se ništa nije pretvorilo makar u bod.

 

Standings provided by Sofascore

 

Tako će Juve da se za Ligu Evrope bori sa Makabijem iz Haife koji je monstruozno zgažen od strane PSŽ-a koji je slavio sa 7:2.

Foto: Tanjug/AP/ Christophe Ena

 

Mesi, pa Embape, pa Nejmar, pa Mesi, pa Embape - samo su se smenjivali igrači "svetaca", tako da je do poluvremena sve bilo jasno.

 

 

 

 

Ostavite komentar