Sport > Fudbal

PARTIZAN poklekao u FRANCUSKOJ: Nica nanela PRVI PORAZ crno-belima u Ligi konferencija

Golove za domaće dali Pepe i Lemina, a za četu iz Humske Rikardo Gomeš

Izvor: K1info

27/10/2022 > 18:45 >> 21:27

podeli vest:

PARTIZAN poklekao u FRANCUSKOJ: Nica nanela PRVI PORAZ crno-belima u Ligi konferencija
Foto: Tanjug/AP


Fudbaleri Partizana izgubili su u Francuskoj utakmicu petog kola D grupe Lige konferencija od Nice sa 2:1 (1:0), ali s obzirom na to da dočekuju ekipu Slovačkog u Beogradu u poslednjem kolu i dalje drže sve u svojim rukama.

Ipak, možda i više od poraza u Nici zabrinjava igra crno-belih, koji su posle 3:3 u našoj Superligi protiv Javora, još jednom bili bleda senka one ekipe kojaje briljirala proiv Kelna u prethodna dva meča Lige konferencija.

Crno-beli su od starta krenuli ofanzivno i imali su više od igre, a najveću priliku imao je Rikardo Gomeš u 16. minutu. Fudbaler Partizana je pobegao odbrambenim igračima Nice, ali je otišao malo više udesno - i pored toga uputio je dobar udarac, ali je golman Nice bio na pravom mestu i odbranio taj šut.

Međutim, domaći su potom uspostavili ravnotežu, a zatim su i došli do vođstva - golom Nikole Pepea u 29. minutu. Posle jednog centaršuta Vujačić nije bio na visini zadatka, a Fejsa nije uspeo da sačuva Pepea, koji je odmah po prijemu šutnuo loptu sa 16 metara i savladao Popovića.

Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Partizana i Nice vodili su žestoke duele

Do kraja poluvremena domaći su imali veliku priliku i u 39. minutu, ali je Popović "skinuo" šut Laborda sa nekih sedam, osam metara, tako da je golman crno-belih bio najzaslužniji što je Nica na odmor otišla samo sa golom prednosti.

Nica je daleko angažovanije ušla u drugo poluvreme nego što je to bio slučaj na startu meča, pa je već u 47. minutu Gaetan Labord iz teške situacije pogodio stativu, nagovestivši da crno-bele čeka težak posao u nastavku ako žele da preokrenu rezultat.

Mučili su se crno-beli u nastavku sve do 74. minuta, kada je na scenu stupio Rikardo Gomeš i jednu loptu sa ivice šesnaesterca prosledio u levi donji ugao golmana domaćih, donevši izjednačenje crno-belima.

Foto: Tanjug/AP

 

Međutim, radost gostiju nije drugo trajala - Mario Lemina je opet doveo Nicu u vođstvo, u 77. minutu, kada je lopta na putu ka golu Popovića pogodila Belića, promenila putanju i otišla u mrežu. Ispostavilo se da je Lemina tako postavio i konačan rezultat, jer se do kraja meča mreže nisu tresle, pa su crno-beli tako zabeležili prvi poraz u grupi.

Izabranici Gordana Petrića propustili su tako veliku priliku, da kažemo prvu "meč loptu", jer su eventualnim trijumfom mogli ne samo da prezime u Evropi, nego i da "zacementiraju" prvo mesto pred zimsku pauzu i izbegnu eventualni baraž.

Odložen meč Slovačko - Keln

Početak drugog meča D grupe između Slovačkog i Kelna najpre je odložen zbog guste magle u Uherskom Hradištu. Utakmica je počela sa više od sat vremena zakašnjenja, ali je ubrzo prekinuta zbog loših vremenskih uslova i neće biti ponovo nastavljena večeras. Po poslednjiminformacijama, meč bi trebalo da bude odigran sutra (petak) od 13.00 časova.

Startnih 11 za meč Nice i Partizana:

NICA: Bulka, Atal, Rozari, Dante, Bard, Tiram, Budaui, Lemina, Pepe, Brahimi, Labord.

PARTIZAN: Popović, Živković, Vujačić, Marković, Urošević, Traore, Fejsa, Natho, Menih, Dijabate, Rikardo.

Standings provided by Sofascore

 

 

 

Ostavite komentar