Sport > Fudbal

KELN pobedio, PARTIZAN se raduje: Crno-beli na BOD OD evropskog PROLEĆA

Četa Gordana Petrića u poslednjem kolu, 3. novembra, dočekuje Slovačko

Izvor: K1info

28/10/2022 > 17:30

podeli vest:

KELN pobedio, PARTIZAN se raduje: Crno-beli na BOD OD evropskog PROLEĆA
Foto: Tanjug/AP


Meč petog kola D grupe Lige konferencija između Slovačkog i Kelna, koji je juče bio prekinut zbog loših vremenskih uslova, nastavljen je danas i završen lepim vestima za Partizan - pobedili su Nemci sa 1:0, što znači da crno-belima i bod u poslednjoj utakmici u grupnoj fazi garantuje prezimljavanje u Evropi.

Tačnije, Partizanu, koji je juče od Nice pretrpeo prvi poraz u grupi (2:1), i bod protiv Slovačkog u šestom kolu D grupe bi garantovao plasman u šesnaestinu finala Lige konferencija, dok za direktnan plasman u osminu finala crno-beli moraju da savladaju Čehe i da se nadaju da Nica neće da pobedi Keln.

Mogao bi Partizan do evropskog proleća i ako izgubi od Slovačkog, ali tada Keln ne bi smeo da savlada Nicu. Najgora situacija za četu Gordana Petrića bila bi da izgube od Čeha, a da Keln pobedi Nicu - u tom slučaju bi crno-beli završili takmičenje u Evropi ove sezone.

Što se tiče meča između Slovačkog i Kelna u Uherskom Hradištu, strelac jedinog gola na meču bio je Ondrej Duda iz penala u 80. minutu. Pobeda gostiju je mogla da bude i ubedljivija da su "jarčevi" u 51. minutu iskoristili jedanaesterac, koji nije iskoristio Florijan Kajnc.

U poslednjem kolu D grupe Lige konferencija, u četvrtak 3. novembra, Partizan će u 21 čas dočekati Slovačko, a Keln u istom terminu Nicu. Posle poraza od Kelna, tim Slovačkog je izgubio šanse da prezimu u Evropi, jer su Česi sa četiri boda ostali bez matematičkih šansi za plasman u nokaut fazu.

Standings provided by Sofascore

 

 

 

Ostavite komentar