Sport > Fudbal

ŠOK u Humskoj: SPARTAK odneo CEO plen protiv PARTIZANA

Partizan uz utakmicu više ima sedam bodova manje od Crvene zvezde

Izvor: K1info

10/11/2022 > 16:30 >> 19:02

podeli vest:

ŠOK u Humskoj: SPARTAK odneo CEO plen protiv PARTIZANA
Foto: Starsport


Fudbaleri Partizana odigrali su danas protiv Spartaka zaostalu utakmicu sedmog kola Superlige i izgleda da je bilo istina ono što je trener crno-belih Gordan Petrić rekao pre duela - da njegovi izabranici ovaj meč dočekuju fizički i emocionalno umorni, što se na kraju videlo i po rezultatu - ipak, pobeda gostiju od 1:0 u Humskoj i pored toga nije bila očekivana.

Gosti su ušli angažovano u meč, ali je, u celini uzev, Partizan bio bolji rival u prvih 45 minuta. Crno-beli su u tom periodu i uputili pet udaraca na gol rivala, a Subotičani samo jedan - pri tome je Aleksandar Lutovac pogodio stativu u 38. minutu, ali mreže su mirovale i na odmor se otišlo bez golova.

Pri izlasku na teren na početku drugog poluvremena videlo se da je Palović ostao u svlačionici, a da je u igru ušao Fuseini Dijabate, ali to nije uplašilo goste, koji su opet ušli jako u duel kao na startu meča - štaviše, na isteku 48. minuta Srđan Hrstić je imao fantastičnu priliku - izašao je sam pred Popovića, koji je sjajno reagovao i skrenuo šut rivala, odbivši loptu do prečke. Na nju je natrčao Hrstić, ali se nije dobro snašao i njegov šut glavom završio je preko gola.

Preuzeo je potom Partizan inicijativu, ali kako to obično biva - kad ne iskoristite svoje šanse - stiže kazna. A crno-bele je kazna stigla u 86. minutu, kada je Luka Bijelović doveo goste u vođstvo. Ispostavilo se da je to bilo dovoljno da Subotičane odnesu ceo plen iz Humske - crno-beli nisu uspeli da u finišu dođu bar do izjednačenja, pa sad uz utakmicu više imaju sedam bodova manje u odnosu na Crvenu zvezdu, koja igra svoj meč protiv Čukaričkog kasnije tokom dana.

Partizan je u duel ušao posle teškog meča u Bačkoj Topoli, u kojem je posle preokreta savladan TSC - 3:2. Ni taj trijumf, a ni činjenica da su crno-beli obezbedili i učešće u Ligi konferencija na proleće, nisu mnogo uticali na Grobare, kojih je u Humsku došlo vro malo - ili su zaboravili adresu stadiona, ili im "golubovi" nisu bili naročito atraktivan za gledanje.

STARTNIH 11 ZA DANAŠNJI DUEL

PARTIZAN: Popović, Lutovac, Marković, Saničanin, Urošević, Traore, Natho, Pantić, Baždar, Pavlović, Rikardo.

SPARTAK: Manojlović, Tanasin, Bogićević, Ostojić, Vitorović, Đurasović, Tumbasević, Stanić, Bijelović, Hrstić, Srećković

Standings provided by Sofascore
 

Ostavite komentar