Sport > Fudbal

Radnički Niš - Partizan 3:3, zašto niko nije srećan?

U drugom kolu aktuelnog fudbalskog prvenstva Srbije jedna utakmica je izazvala mnogo bure

Autor: K1

16/07/2022 > 11:49

podeli vest:

Radnički Niš - Partizan 3:3, zašto niko nije srećan?
Foto: Starsport


Na stadionu na Čairu beogradski crno-beli išupali su bod u 97. minutu, golom iz penala, a prema rezultatu 3:3 reklo bi se da bi svi trebalo da budu zadovoljni. Ali nisu. Nimalo.

Trener Radničkog Tomislav Sivić bljuvao je vatru posle utakmice:

- Mislim da je trebalo da dobijemo ovu utakmicu. Imali smo šansu za 4:1 i to bi bila tačka na i. Ja nikada nisam komentarisao sudije od kako sam se vratio u srpski fudbal, mene kažnjavaju, pet godina su me kaznili da ne priđem nigde, ali ovaj skandal sudijski danas bih voleo da lepo uzmemo video i da vidimo da li je Filipović trebalo da dobije crveni karton u prvom poluvremenu kada je nokautirao Mitrovića, koji je zbog toga bio zamenjen, Vujačić sa dve noge ispred nas, klasičan crveni karton, pa ovi penali, prvi naša greška, drugi skandalozan, nema ni VAR-a ni ničega, bacio se čovek kao u bazen, mi sada treba da ćutimo i da kažemo "ok, ne smemo da kažemo ništa, to je Partizan ili Zvezda" - rekao je Sivić i dodao:.

- Ljudi, pobedite nas, dajte nam pet komada, ali ovo je stvarno... da idemo u studio i da gledamo situaciju po situaciju. Mi smo izgubili dva boda, Partizan je bio dobar u prvom poluvremenu, u drugom smo izašli dobro, trebalo je da postignemo još taj jedan gol, imali smo potpunu kontrolu, onda se desilo šta se desilo. Ja nisam zadovoljan, mislim da smo izgubili dva boda.

Foto: Starsport

Tomislav Sivić i Ilija Stolica

Nije bio zadovoljan ni šef stručnog štaba Partizana Ilija Stolica:

- Kratko vreme smo zajedno, potkrale su nam se greške, jasan nam je bio napadački potencijal Radničkog, a ove neke druge stvari koje su vezane za nešto što ne bi trebalo da komentarišemo, pa postaje izlišno. Utakmica sa 12-13 žutih kartona, nekako nije nešto što se očekivalo, video sam i našu utakmicu i utakmicu Radničkog u prvom kolu. Ni jedna, ni druga ekipa nisu pokazivale ni blizu ovakve znake agresije i nervoze. Znači da je nešto drugo u pitanju i neke druge stvari, koje ne volim da vidim, a nažalost, moramo da budemo svedoci toga. Sve drugo da komentarišem, zaustaviću se na ovome.

Foto: Starsport

Tomislav Sivić i Ilija Stolica

Nisu zadovoljni čak ni u Crvenoj zvezdi. Parizan je izgubio dva važna boda na samom početku prvenstva, a mogao je sva tri. A zna se koliko je svaki bod važan u sezoni koja prvaka vodi direktno u Ligu šampiona.

Izgleda da je to najmanje važno, a moralo bi da bude presudno - nisu srećni ni svi oni koji vole fudbal u Srbiji. Bilo je puno golova, šansi, i reklo bi se da gledaoci nemaju razlog za nezadovoljstvo. Ali očajan teren, sumnjive sudijske odluke, grubi startovi, igači na ivici ulične tuče, VAR koji čas radi, čas ne radi, a na kraju i ovakve izjave trenera, sve to već dugo vremena više liči na cirkus nego na fudbal. Tako da... da, mogu da budu zadovoljni oni koji vole cirkus. Oni koji vole fudbal, sigurno ne.

I na kraju, ruku na srce, ima i neko ko bi mogao da bude zadovoljan, kad malo bolje razmislimo. Kladionice. Mislite o tome.

 

 

Ostavite komentar