Sport > Košarka

Ne da se Bogdanu: ATLANTA OPET PALA uz zvuk sirene

Bek Hoksa je zabeležio dvocifren učinak, ali se na kraju nije radovao

Izvor: K1info/telegraf.rs

22/12/2022 > 07:22

podeli vest:

Ne da se Bogdanu: ATLANTA OPET PALA uz zvuk sirene
Foto: Tanjug/AP


Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović i njegova Atlanta doživeli su poraz od Čikaga u triler završnici, koja je okončana košem uz zvuk sirene - 110:108.

Bogdanović je na parketu proveo pola sata i za to vreme je imao učinak od 13 poena, četiri skoka i tri asistencije, uz tri pogođene trojke iz šest pokušaja.

Atlanta je imala dva poena viška na ulasku u poslednjih 120 sekundi, potom je Čikago bio taj koji je dva puta poveo sa dva razlike, ali je Onjeka Okongvu dva puta poravnao rezultat.

Demar Derozan je na kraju preuzeo odgovornost kada su u pitanju Bulsi. Promašio je šut, s tim da je lopta pala u ruke Aju Dosunmuu koji je uz zvuk sirene srušio Hokse.

Foto: Tanjug/AP

 

Derozan je bio najefikasniji u redovima Čikaga sa 28 poena, Zak Lavin je dodao 22, dok je Nikola Vučević imao 20 poena i sedam skokova. S druge strane, Tre Jang je sa 34 bio najbolji kod Atlante, Okongvu je sakupio 18 poena i 11 skokova, a Marej 15 poena i 1o asistencija.

Za razliku od Bogdanovića, Aleksej Pokuševski je imao više sreće jer je njegova Oklahoma dobila Portland rezultatom 101:98.

Pokuševski je imao skroman učinak i za 20 minuta ubacio je samo šest poena. Na to je dodao tri skoka i po dve asistencije i ukradene lopte.

Gildžus Aleksader je sa 27 poena predvodio Tandere do trijumfa, dok su kod Portlanda Grent sa 17 i Lilard sa 16 poena i osam asistencija bili najistaknutiji.

Boban Marjanović nije ulazio u igru u porazu Hjustona od Orlanda rezultatom 116:110.

 

 

 

Ostavite komentar