Sport > Košarka

BASKONIJA tvrdi da je odvela Zvezdu NA SUD zbog Vildoze: Imamo 2.000.000 razloga za STRAH

Predsednik španskog kluba kaže da pokušaji pomirenja nisu doneli rezultat

Izvor: K1info/Sportal.rs

25/12/2022 > 20:52

podeli vest:

BASKONIJA tvrdi da je odvela Zvezdu NA SUD zbog Vildoze: Imamo 2.000.000 razloga za STRAH
Foto: Starsport


Nema sumnje da se raspoloženje na Malom Kalemegdanu prilično popravilo kada je sredinom oktobra u Crvenu zvezdu došao Luka Vildoza. Pokazalo se ubrzo da je to bilo sa razlogom, jer je Argentinac ubrzo postao nosilac igre crveno-belih.

Ipak, senku na taj transfer bacile su priče iz Baskonije, odakle je Vildoza došao u Beograd, koje Španci i danas pričaju - predsednik kluba Hoze Kereheta je u izjavi za "El Koreo" napomenuo da je nemoguće potpisati tako vredan ugovor ako ne možeš da ga platiš.

- Ceo slučaj je pred sudom. Kad je došao u Zvezdu mi smo uputili tužbu protiv kluba, dva pokušaja pomirenja nije donelo ništa i sad čekamo datum suđenja. Sve je jasno, postoji ugovor sa jasnim uslovima. Nemoguće je da potpišeš ugovor sa nekim uslovima koje ćeš da zanemariš jer nisi zainteresovan i da ne želiš da platiš, a radi se o dva miliona evra - izjavio je Kerejeta.

Mora se samo napomenuti ko u ovom slučaju zapravo duguje novac, s obzirom na to da u Španiji smatraju da bi možda i Luka Vildodsa mogao da bude "meta" optužbi, ali ako se radi o čistom obeštećenju onda će ceo novac morati da isplati upravo Crvena zvezda.

Zanimljivo je da je Zvezda dobila čiste papire od FIBA kada je u pitanju Luka Vildosa, što garantuje da on slobodno može da nastupa za beogradski klub.

Da sve bude jasnije, ovo pravilo je jako važno, jer je recimo novi superstar crveno-belih Fakundo Kampaco morao da sačeka sa debijem za klub, jer je Zvezda dobila zabranu registracije igrača.

 

Ostavite komentar