Sport > Košarka

Partizan "IZREŠETAO" KOŠ Cibone: Crno-beli BRILJIRALI na terenu sa 25 POENA razlike

Beogradski klub ugostio je rivale iz Zagreba u meču 14. kola ABA lige, u klasiku regionalne lige

Izvor: K1info/telegraf.rs

08/01/2023 > 20:43

podeli vest:

Partizan "IZREŠETAO" KOŠ Cibone:  Crno-beli BRILJIRALI na terenu sa 25 POENA razlike
Foto: Starsport


Košarkaši Partizana pobedili su večeras ekipu Cibone rezultatom 93:68.

Beogradski klub ugostio je rivale iz Zagreba u meču 14. kola ABA lige, u klasiku regionalne lige.

Partizan je odmah na samom startu uhvatio ritam. Već u 7. minutu Partizan je vodio sa 13:5, ali je dobar napadački ritam Cibone, sa serijom od 7 poena, dovelo goste gotovo do izjednačenja - 16:14. Zbog toga je Obradović tražio tajm-aut, prvi na utakmici.

Na početku druge četvrtine rasplamsala se borba u Areni, igrala se izjednačena košarka, pošto se Cibona napadački trgla i pronalazila dobra rešenja. Uz to, Sesarov tim imao je odgovor na nešto agresivniju igru crno-belih u nastavku. Jaka odbrana, sigurna napadačka rešenja, precizni šutevi i crno-belih došli su do dvocifrene razlike - 41:30.

U poslednjim minutima druge četvrtine gosti su imali seriju od pet poena i približili se, ali je onda Obradović tražio time out, pri vođstvu Partizana 46:38. Ovaj deo igre završava se rezultatom 49:38.

U trećoj četvrtini Partizan vodi, kontroliše ritam i rezultat, bez mnogo trzavica. Egzum i Vukčević daju ton igre Partizana, mladi centar bio je vrlo raspoložen, kao i Kapusta i Aranitović na drugoj strani. Partizan je sve vreme bio na desetak poena razlike od rivala, a Trifunović donosi najveću prednost trojkom - 64:49.

Nizali su se poeni u gotovo svakom napadu crno-belih, koji, posle zakucavanja Smailagića, dolaze do najvećih 20 poena razlike - 72:52. Efektno su, ipak, gosti završili ovaj period meča - trojkom na isteku treće deonice, sa centra, pa je rezultat na kraju četvrtine bio 74:57.

Partizan sa mnogo rutine privodi meč završnici. Navijači su uživali u tečnim napadačkim akcijama domaćih igrača.

Tim Željka Obradovića uoči ovog meča imao je skor od 11 pobeda i 2 poraza i nalazio se na drugom mestu, dok Cibotna ima skor od 6 pobeda i 7 poraza i bila je na sedmom mestu.

 

 

Ostavite komentar