Sport > Košarka

PARTIZAN izgubio posle velike DRAME: Gudurić doneo pobedu FENERBAHČEU

Izabranici Željka Obradovića pretrpeli 12. poraz u elitnom evropskom takmičenju

Izvor: K1info

23/02/2023 > 23:10

podeli vest:

PARTIZAN izgubio posle velike DRAME: Gudurić doneo pobedu FENERBAHČEU
Foto: Starsport


Košarkaši Partizana izgubili su večeras u Beogradu od Fenerbahčea sa 97:94 (22:22, 25:24, 21:23, 29:25) u 25. kolu Evrolige, pa sada imaju skor od 13 pobeda i 12 poraza u ovom takmičenju.

Crno-beli su nešto bolje ušli u meč i imali su početnu prednost u prvoj četvrtini, ali su se Turci ipak držali i nisu dozvoljavali domaćima da steknu osetniju prednost. U finišu ovog dela igre Fenerbahče je i preokrenuo rezultat, a šuterski okršaji Jama Madara u redovima domaćih i Džonatana Motlija kod gostiju oduševljavali su gledaoce u Areni. Posle prvih 10 minuta rezultat je bio 22:22, što je najavljivalo neizvesnot u nastavku meča.

Ipak, u drugoj četvrtini koncentracija crno-belih kao da je pala - odbrana nije najbolje funkcionisala, dok se kod Turaka razgoropadio Dišon Pjer, pa su u 14. minutu meča gosti poveli sa +10 poena razlike - 37:27. U tim trenucima Madar je održavao Partizan u životu, ali su pred kraj prvog poluvremena počeli da se priključuju i ostali. Veliku ulogu u približavanju rivalu imao je Kevin Panter, pa su domaći na poluvreme ipak otišli sa potpuno podnošljivih 47:46 za Fenerbahče. 

U drugom poluvremenu usledila je rezultatska klackalica - ekipe su se smenjivale u vođstvu, ali je posle treće četvrtine minimalnu prednost sada imao Partizan - 69:68. I u odlučujućem delu igre ista slika - vodio je Partizan 71:68 posle sjajnog zakucavanja Matijasa Lesora, da bi gosti preokrenuli na 74:71 zahvaljujući Skotiju Vilbekinu i Pjeru. Preokret crno-belih potom je režirao Kevin Panter, uz trojku za 78:75, da bi serijom od 6:0 gosti stekli novu prednost - 81:78.

Razlog za zabrinutost usledio je kad je Pjer pogodio svoju petu trojku iz petog pokušaja za 84:78. Od tog trenutka gosti su konstantno održavali razliku, da bi 33 sekunde pre kraja Dante Egzum doveo Partizan na -3 poena razlike - 95:92. Ipak, to je bio maksimum koji su domaći uspeli da izvuku do kraja - Fenerbahče je zadržao prednost najviše zahvaljujući preciznom Marku Guduriću u finišu i, posle 40 minuta, upisao svoj 15. trijumf u Evroligi.

Najefikasniji u redovima crno-belih bio je Kevin Panter sa 25 poena, dok su dvocifreni bili još i Dante Egzum sa 17 i Matijas Lesor i Jam Madar sa po 15 poena. Kod pobednika je najefikasniji bio Marko Gudurić sa 25 poena, pratio ga je Dišon Pjer sa 21, dok su dobar učinak imali i Skoti Vilbekin sa 15 i Džonatan Motli sa 14 poena.

U narednom, 26. kolu elitnog evropskog takmičenja, Partizan će u Beogradu da ugosti Albu 2. marta, da bi posle samo dva dana imali novi okršaj u ABA ligi - u 20. kolu regionalnog takmičenja gostovaće Splitu.

 

 

Ostavite komentar