Sport > Košarka

JOKIĆ I DENVER ponovo "proradili": MVP magija za KRAJ CRNE SERIJE Nagetsa

Denver Nagetsi na gostovanju Detroit Pistonsima prekinuli su seriju od četiri uzastopna poraza pošto su slavili sa 119:100.

Izvor: K1info/Sportal.rs

17/03/2023 > 07:06

podeli vest:

JOKIĆ I DENVER ponovo  "proradili": MVP magija za KRAJ CRNE SERIJE Nagetsa
Foto: Tanjug/AP


Iako rezultat dovodi do zaključka da je ekipa Majka Melouna došla do lake pobede i nije bilo baš tako. Odličan otpor pružili su košarkaši Detroita gostima pošto su više od tri četvrtine razmenjivali vođstvo sa Denverom.

Ipak, furioznom serijom posle uvodnih nekoliko minuta poslednje deonice (21:6), Jokić i ekipa uspevaju da se odvoje i stvore ogromnu razliku pred sam kraj meča, te na kraju rutinski slave.

 

 

Srpski reprezentativac odigrao je novu odličnu partiju pošto je ubacio 30 poena, uz deset skokova i devet asistencije, pa tako bio na korak novog tripl-dabla. Takođe, vredi napomenuti da je sve to uradio uz fantastičnih 14/18 iz igre.

Ovo je drugi duel Detroita i Denvera u sezoni, ujedno i poslednji, a prvi je takođe bio izuzetno napet, samo što su tada Pistonsi bili ti koji su bolje zatvorili meč.

 

 

Nikola je u pobedi takođe imao i veliku pomoć ostatka tima. Njega je najpre pratio Koldvel-Poup sa 20 poena, dok je Marej ostvario dabl-dabl sa poenom manje i deset asistencija. 

Po 15 poena dodali su Gordon i Porter i tako zatvorili krug dvocifrenih na ovom meču za ekipu iz Kolorada. MekGruder je na drugoj strani prednjačio sa 20 poena, dok je Duren ubacio 15 uz 13 skokova. Po 14 poena dodali su Ajvi i Vajzmen, a zanimljivo je da je jedini jednocifren u redovima Pistonsa na ovom meču bio Ar Džej Hempton koji je ubacio tri poena.

Na 12 mečeva do kraja Denver suvereno drži prvu poziciju zapadne konferencije, uprkos lošijim rezultatima u poslednje vreme. Imaju četiri poraza manje od prvih pratilaca Sakramento Kingsa i Memfis Grizlisa, pa je potrebno pravo malo čudo da izabranici Majka Melouna ne završe na vrhu i sa prednošću domaćeg terena.

 

 

 

 

 

Ostavite komentar