Sport > Košarka

PARTIZAN ipak potvrdio klasu: ZADAR se koprcao, ali NANELI trojkama PRELOMIO meč i doneo POBEDU

Izabranici Željka Obradovića zabeležili su 23. pobedu u regionalnom takmičenju

Izvor: K1info/kurir.rs

17/04/2023 > 19:49

podeli vest:

PARTIZAN ipak potvrdio klasu: ZADAR se koprcao, ali NANELI trojkama PRELOMIO meč i doneo POBEDU
Foto: Starsport


Posle i više nego uspešne epizode u Evroligi, košarkaši Partizana vratili su se izazovima u regionalnom takmičenju. U okviru 26. kola ABA lige, izabranici Željka Obradovića pobedili su Zadar na gostovanju rezultatom 88:78.

Ušli su crno-beli kao apsolutni favoriti u ovaj meč, međutim, domaći tim nije želeo tek tako da se preda već je pokazao zube Parnom valjku.

Gosti su brzo došli do velike prednosti, koja je tek u trećoj četvrtini "istopljena". Crno-beli su tada srljali u napadu, koncentracija u odbrani nije bila na zavidnom nivou, pa su domaćini u jednom momentu spustili na -8.

U trenucima kada se meč lomio, do izražaja je došlo iskustvo koje poseduju košarkaši Partizana, pa su gosti ponovo prelomili na svoju korist i lako priveli meč kraju.

U tim momentima istakao se Naneli, koji je sa nekoliko vezanih trojki i definitvno rešio pitanje pobednika na večerašnjem susretu Zadra i Partizana.

U timu Partizana najefikasniji bio je Naneli sa 18 poena, Panter je postigao 15 poena, dok je Eksum završio meč sa 13 poena. Na drugoj strani istakao se Dejvis sa 22 poena, a Božić i Drežnjak ubacili su po 13 poena.

Posle ove pobede, Partizan se nalazi na prvom mestu na tabeli sa skorom 23:2, dok je Zadar sedmi sa skorom 11:15.

 

Ostavite komentar