Sport > Košarka

Ima dobrihh igrača, ima sjajnih igrača, a tu je i NIKOLA JOKIĆ: Denver se igrao s Vukovima, TITULA više nije SAMO SAN

Samo još jedna pobeda deli Nagetse od plasmana u narednu rundu NBA plej-ofa

Izvor: K1info

22/04/2023 > 07:11

podeli vest:

Ima dobrihh igrača, ima sjajnih igrača, a tu je i NIKOLA JOKIĆ: Denver se igrao s Vukovima, TITULA više nije SAMO SAN
Foto: Tanjug/AP


Košarkaši Denvera nadigrali su Minesotu sa 120:111 u prvom meču na gostovanju i sa 3:0 u pobedama došli na korak do plasmana u četvrtfinale NBA plej-ofa.

Fenomenalnom igom Nagetse je predvodio Nikola Jokić koji je postigao novi trostruki dvocifren učinak već na kraju treće četvrtine.  Meč je završio sa 20 postignutih poena uz 10 skokova i 12 asistencija.

 

 

Denver je nastavio pobednički niz i i samo ih još jedna pobeda deli od prelaska u narednu fazu gde ih očekuje duel sa sa pobednikom duela Finiksa i LA Klipersa. Dobro su ušli u meč izabranici Majkla Melouna i praktično do pobede došli u finišu ravnopravnog duela jer je Minesota odlično uzvratila, pa je prva četvrtina završena nerešeno.

Foto: Tanjug/AP

 

Uspeo je Denver da dobije prvo poluvreme sa šest poena prednosti a potom i da uveća tu razliku iako su domaćini pokušavali da se vrate u meč.

Od momenta kada su poveli sa 38:33 početkom druge deonice, Denver to vođstvo nije ispuštao do kraja. 

 

 

Novom sjajnom igrom Nikola Jokić je nastavio da predvodi svoj tim ka prvoj tituli i krči put ka trećem MVP priznanju ostvarivši novi trip-dabl učinak već na kraju trećeg dela utakmice. U šuterskom učinku od Jokića je bio efikasniji samo Majkl Porter koji je ubacio 25 poena.

 

 

 

Ostavite komentar