Sport > Košarka

Partizan OSVOJIO Madrid, Fajnal for više NIJE TAKO DALEKO

Košarkaši Partizana trojkom Pantera u poslednjoj sekundi savladali su ekipu Real Madrida u četvrtfinalnu Evrolige rezultatom 89:87

Izvor: K1info/telegraf.rs

25/04/2023 > 23:04

podeli vest:

Partizan OSVOJIO Madrid, Fajnal for više NIJE TAKO DALEKO
Foto: Starsport


Košarkaši Partizana u prvom meču četvrtfinalne serije Evrolige protiv Real Madrida odigrali su hrabro, čvrsto i precizno.

 Tako bi se najbolje mogla opisati igra crno-belih u prvom meču Top 8 faze u Madridu.

 

 

Tokom prvog poluvremena Real je dominirao u skoku i sakupio dvadesetjednu uhvaćenu loptu, dok su crno-beli uhvatili 13. Real je imao i više asistencija 11, dok je PArtizan imao 7. Ipak, crno-beli su imali 4 izgubljene lopte manje, kao i osam pogođenih trojki, iz 14 pokušaja, pa je prednost na poluvremenu iznosila +4.

Do kraja, viđena je rezultatska klackalica i totalna dram u kojoj su se bolje snašli košarkaši Partizana i posle torjke Pantera u poslednjoj sekundi slavili za vođstvo u seriji od 1:0.

Od starta meča igralo se brzo i čvrsto na obe strane. Partizan je preko Trifunovića, a onda i Ledeja došao do 3:0, Usledili su poeni Tavareša sa bacanja, kao i trojka Deka na koju odgovara Alen Smailagić sa dve trojke za 11:5 za crno-bele.

Partizan je u prvih pet minuta prve deonice potpuno nadigrao rivala, a posle novih trojki Smailagića i Avramovića, crno-beli odlaze na 17:10. Ipak, Real preko Deka i Jabuselea, kao i raspoloženog Tavareša pravi seriju 12:5 za 22:22 posle prve četvrtine.

U nastavku, Real je odgovorio sa dve vezane trojke, posle serije 8:0 dolazi do 30:22. Ovo je bio momenat u kojem je trener Partizana Željko Obradović tražio tajm-aut, a njegovi izabranici uzvratili su serijom od 6:0 za potpuni priključak i povratak u meč.

Sa druge strane, Real je pronalazio poene u ovom delu meča preko Tavareša i Hezonje, ali je Partizan imao odgovor posle tri trojke Pantera i trojke Eksuma. Na svaki pokušaj Madriđana da izjednače i dođu do vođstva, crno-beli su imali spreman odgvoror, a kada je bilo najpotrebnije, odgovornost je preuzeo kapiten Kevin Panter koji je do poluvremena postigao 15 poena.

Na startu treće deonice ponovo je Partizan igrao dobro. Ipak, izlazak Tavareša iz igre uticao je na bolju igru Madriđana. Tako, posle nekoliko dobrih odbrana, i trojke Kozera, Real preuzima vođstvo 56:55. na obe strane, igralo se poprilično nervozno uz malo poena, pa je pred poslednjih 10 minuta rezultat bio 64:63.

Do kraja, Musa otvara trojkom za 67:63 i +4 za Real. Posle nekoliko neiskorišćenih napada crno-belih, Dek pronalazi svoj ritam i u nekoliko vezanih napada donosi Realu 77:70 i +7 pred poslednjih pet minuta. Ipak, Aleksa Avramović iz ćoška, postiže trojku za 77:75 za mini seriju crno-belih od 5:0. Potom, posle novog vođstva Reala, na dva minuta do kraja, Panter pogađa trojku uz faul za 81:80.

I to nije bilo sve. Na samo 30 sekundi do kraja Musa promašuje šut za tri poena i pravi faul nad Panterom . Kapiten Partizana pogađa oba bacanja, a u sledećih deset sekundi Dek postiže poene i dobija faul.

U poslednjem minutu viđena je velika borbu u kojoj su se bolje snašli košarkaši Partizana.posle trojke Pantera u poslednjoj sekundi.

 

 

Ostavite komentar