Sport > Košarka

DRAMA u Areni pripala REALU: Partizan se HRABRO borio, ali "kraljevi" zakazali MAJSTORICU

U meču koji je odigran u senci tragedije koja se juče dogodila u Beogradu, crno-beli nisu uspeli da izbore plasman na Fajnal for Evrolige

Izvor: K1info/kurir.rs

04/05/2023 > 20:30 >> 22:41

podeli vest:

DRAMA u Areni pripala REALU: Partizan se HRABRO borio, ali "kraljevi" zakazali MAJSTORICU
Foto: Starsport


Košarkaši Partizana izgubili su večeras u Beogradu od Real sa 85:78 (15:27, 27:18, 13:16, 23:24) u četvrtoj utakmici četvrtfinalne serije Evrolige, što znači da je trenutni rezultat u pobedama 2:2 i da će majstorica u Madridu 10. maja odlučiti o učesniku Fajnal fora.

Utakmica je počela minutom ćutanja zbog tragedije koja se dogodila juče u Beogradu, a Partizan ovu utakmicu igra u kompletno crnoj opremi. Real je mnogo bolje ušao u meč, imao u prvoj četvrtini i prednost od +14 poena razlike, ali se domaćin vratio u nastavku i na poluvreme otišao sa mnogo manjim minusom - 42:45.

Neizvesnost s kraja prvog poluvremena nastavila se i u trećoj četvrtini, u kojoj je Partizan prvi put i poveo - 51:49. "Kraljevima" je to bila opomena, pa su opet prešli u vođstvo, koje su uspeli da održe do kraja, a u finišu i čak da ga uvećaju i slave sa 85:78.

Kada je reč o sastavima dva tima, za razliku od prethodne utakmice, trener Željko Obradović mogao je da računa i na Matijasa Lesora, ubedljivo najboljeg visokog igrača Partizana, dok je u timu Reala, do povrede, bio Gabrijel Dek.

Početku utakmice prethodio je minut ćutanja, a publici su se porukom o tragičnom događaju obratili Danilo Anđušić i Najdžel Vilijams Gos.

Foto: Starsport

Minut ćutanja u Areni
TOK MEČA
Četvrta četvrtina, Partizan - Real Madrid 23:24

40. minut - 78:83 - Uf... sada neverovatna situacija i na drugoj strani terena. Nekoliko ofanzivnih skokova su uhvatili gosti, na kraju je Tavares poentirao uz faul, a precizan je bio i sa linije slobodnih bacanja.

39. minut - 78:80 - Madar nije pogodio trojku iz ćoška, a Ledej je faulom poslao Vilijams-Gosa na liniju slobodnih bacanja - oba puta je bio precizan, na semaforu je još 107 sekundi. Obradović je tražio tajm-aut.

39. minut - 74:80 - Madar nije pogodio trojku iz ćoška, a Ledej je faulom poslao Vilijams-Gosa na liniju slobodnih bacanja - oba puta je bio precizan.

38. minut - 74:78 - Nije precizan ovaj put bio Papapetru, a na drugoj strani je Vilijams-Gos napravio faul u napadu.

37. minut - 74:76 - Pokazuje Rodrigez koliko je iskusan i pogađa šut sa polu-distance. Ali Ledej nastavlja sa fenomenalnom partijom, novi poeni! Ružne scene u Areni... Gabrijel Dek je doživeo tešku povredu kolena posle duela sa Ledejom u borbi za loptu. Argentinac je u bolovima ležao na parketu, a lekari Reala su ga izneli sa terena.

36. minut - 72:74 - Odličan je i Dek večeras... Poeni uz faul, zatim i pogođeno dodatno bacanje. Lesor se izborio za skok pored Tavaresa, a ispod drugog koša je fauliran. Pogodio je oba bacanja.

35. minut - 70:71 - Sjajan je Ledej!

34. minut - 66:71 - Velika borba se vodi u Beogradu, Rendolf je odveo svoj tim na četiri poena prednosti.

33. minut - 66:69 - Pogodio je Grk i sa linije slobodnih bacanja dva puta, a seriju crno-belih prekinuo je seriju domaćeg tima, a pogodio je Anđušić na drugoj strani.

32. minut - 60:68 - Dek je pogodio za dva poena, a na drugoj strani je isto to učinio Lesor i to uz faul. Nije pogodio dodatno bacanje, ali je usledio novi dobar potez Papapetrua i novi poeni, zatim i trojka Rodrigeza za Real.

31. minut - 58:63 - Velika greška Nanelija i poeni Hezonje, zatim i trojka Egzuma.

Foto: Starsport

 
Treća četvrtina, Partizan - Real Madrid 13:16

30. minut - 55:61 - Trojka Deka na startu 30. minuta utakmice. Nije uspeo da odgovori Egzum, crno-beli su dobili još jedan napad, ali je neprecizan sa distance bio i Naneli.

29. minut - 55:58 - Oba puta slobodna bacanja je pogodio Tavares. Vezao je sada Partizan nekoliko loših napada. Srećom po crno-bele, Tavares je napravio prekršaj u napadu kojim je poslao Ledeja na liniju slobodnih bacanja. Amerikanac je pogodio jedno slobodno bacanje.

28. minut - 54:56 - Još jednom Tavares pogađa, a nakon greške Nanelija iz kontre je precizan i Musa.

27. minut - 54:52 - Poeni Tavaresa uz faul, zatim i sa linije penala. A onda još jedna trojka Papapetrua!

26. minut - 51:49 - Odličan sada i Ledej u defanzivnim zadacima, nije mogao Dek do poena preko njega. Nije pogodio na drugoj strani Anđušić za tri poena, a potom je i Smailagić napravio veliki promašaj sa distance.

25. minut - 51:49 - Fantastični Ledej je pogodio i deveti šut iz 10 pokušaja. Fantastičan je večeras! Onda i vrhunska odbrana Smailagića, pa poeni Anđušića! Partizan je došao do prvog vođstva ove večeri, a Mateo je reagovao tajm-autom.

 

 

24. minut - 47:49 - Ne da se crno-belima da dođu do prvog vođstva. Egzum je promašio zakucavanje, nakon čega je burno reagovao smatrajući da je fauliran. Dobio je tehničku grešku, što je iskoristio Musa da pogodi slobodno bacanje. Musa je potom pogodio i težak šut za dva poena, a usledio je odgovor Ledeja.

23. minut - 44:46 - Nije Egzum pogodio trojku, ali gosti još jednom nisu uspeli da organizuju dobar napad.

22. minut - 44:46 - Nije Egzum pogodio trojku, a borbeni Smailagić je izborio "mrtvu loptu". Crno-beli nisu uspeli da dođu do novog poseda, ali je Obradović tražio "čelendž" koji je bio uspešan, pa su sudije promenile odluku. Novi napad je doneo promašaj Anđušića preko Tavaresa. Hanga na drugoj strani nije uspeo da položi loptu u koš uz istek napada, a Realova klupa je nakon prekršaja Muse dobila poslednju opomenu pred tehničku grešku.

21. minut - 44:46 - Poeni Papapetrua, 10. na ovom meču, otvorili su drugo poluvreme. Anđušić je faulirao Tavaresa koji je pogodio jedno od dva slobodna bacanja.

Foto: Starsport

 
Druga četvrtina, Partizan - Real Madrid 27:18

20. minut - 42:45 - Upisao se u strelce i Ljulj, a onda trojka Anđušića za izjednačenje. Partizan se u potpunosti vratio! Prvo poluvreme završeno je nespretnim faulom Madara pri šutu za tri poena Ljulja koji je pogodio sva tri bacanja.

19. minut - 39:40 - Već 15. poen odličnog Hange, ali i odgovor crno-belih. Četiri vezana poena Ledeja, drugi koš u ovoj mini seriji bio je spektakularan "alej up" koji je Ameruikancu namestio Anđušić.

18. minut - 35:38 - Jedno od dva "penala" je promašio Lesor, na drugoj strani veliki promašaj Muse i "er bol" iz velike daljine koji je iznuđen odličnom odbranom domaćeg tima.

17. minut - 34:38 - Odlično je započeo meč Dek, vezao je sada četiri poena, a između toga je Ledej bio precizan iz teške pozicije.

16. minut - 32:34 - Lesor oba puta precizan sa linije slobodnih bacanja, a Obradović je tražio tajm-aut, nakon čega je Egzum ostao "kratak" pri šutu za tri poena.

15. minut - 30:34 - Nastavlja se odličan ritam crno-belih - pogodio je Ledej.

14. minut - 28:34 - Prvi poeni Tavaresa iz igre ove večeri, a na drugoj strani pogađa Lesor nakon ofanzivnog skoka.

13. minut - 26:32 - Poeni Lesora, a zatim još jedan trojka sjajnog Papapetrua! Njegovih osam poena za manje od četiri minuta na parketu.

12. minut - 21:30 - Trojka Papapetrua, odlični minuti Grka.

11. minut - 18:30 - Prvi napad u drugom delu igre i poeni Egzuma i to uz faul. Australijanac je precizan bio i sa linije slobodnih bacanja. I Rodrigez je precizan za tri poena.

Foto: Starsport

 
Prva četvrtina, Partizan - Real Madrid 15:27

10. minut - 13:27 - Nova trojka Reala... Hezonja je ovog puta bio precizan, to je peta pogođena trojka gostiju u prvoj četvrtini.

9. minut - 13:24 - Odličan je u prvoj četvrtini Adam Hanga, pogodio je još jednu trojku. Džejms Naneli na drugoj strani još jednom nije precizan.

8. minut - 13:21 - Tavares je prve poene zabeležio sa linije slobodnih bacanja, na drugoj strani je Ledej novim poenima smanjio prednost gostiju.

7. minut - 11:19 - Ledej i Naneli su dodali na Partizanov račun po dva poena, a na drugoj strani raspoloženi Musa je stigao do sedmog poena.

6. minut - 7:14 - Naneli je promašio zicer, što je kaznio Vilijams-Gos, a nakon što je Madar fauliran, usledio je TV tajm-aut.

Foto: Starsport

 

5. minut - 7:12 - Nova trojka Hange, odlično je raspoložen. Odgovorio je trojkom Uroš Trifunović za 7:10. Odličan je na drugoj strani Gabrijel Dek, njegovi prvi poeni.

4. minut - 4:7 - Promašio je Musa šut za tri poena, a Madar je položio za prve poene Partizana. Ubrzo je odgovorio Hanga, pogođenom trojkom, a precizan je potom bio i Ledej za 4:7.

3. minut - 0:4 - I dalje su bez poena crno-beli, Lesor je napravio grešku u koracima.

2. minut - 0:4 - Prve poene na utakmici postigao je Džanan Musa, a zatim je Čus Mateo zatražio čelendž iako je prošlo samo minut i 12 sekundi od početka meča. Pogodio je potom i Adam Hanga, nakon čega je odigrao i dobru odbranu i ukrao loptu Lesoru.

1. minut 0:0 - Prvi napad na utakmici završen je promašajem Vilijams-Gosa za tri poena. Na drugoj strani nije pogodio Jam Madar. Navijači su potom ubacili cveće na parket. Izuzetno emotivni trenuci u "Areni".

 

Ostavite komentar