Sport > Košarka

PARTIZAN i ZVEZDA ponovo u ELITI: Srbija će imati DVA PREDSTAVNIKA u Evroligi

Danas je doneta odluka o učešću svih klubova u narednoj sezoni elitnog takmičenja

Izvor: K1info/Tanjug

29/06/2023 > 13:06

podeli vest:

PARTIZAN i ZVEZDA ponovo u ELITI: Srbija će imati DVA PREDSTAVNIKA u Evroligi
Foto: Tanjug/Rade Prelić


Košarkaši Partizana i Crvene zvezde igraće i naredne sezone u Evroligi, odlučeno je danas na sednici Borda najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja.

Partizan je izborio plasman u Evroligu, pošto je osvojio regionalnu ABA ligu, dok je Crvena zvezda dobila pozivnicu za učešće u ovom takmičenju.

Iz Evrolige je saopšteno da će naredne sezone igrati svih 18 klubova koji su i prošle sezone igrali u ovom takmičenju.

U Evroligi će naredne sezone pored beogradskih klubova igrati Barselona, Real, Baskonija, Olimpijakos, Panatinaikos, Makabi, Efes, Fenerbahče, Olimpija Milano, Žalgiris, Bajern, Asvel, Alba, Monako, Virtus i Valensija.

Posle ove odluke Evrolige oglasili su se i sa Malog Kalemegdana.

-  KK Crvena zvezda Meridianbet nastupaće u narednoj takmičarskoj sezoni 2023-2024 u Evroligi, potvrđeno je u četvrtak iz sedišta tog takmičenja. KK Crvena zvezda Meridianbet ovim putem zahvaljuje se na velikom poverenju Evroligi i deoničarima te organizacije koji u našem klubu vide pouzdanog partnera. Spisak učesnika Evrolige u takmičarskoj sezoni 2023-2024: Crvena zvezda Meridianbet, ALBA Berlin, Anadolu Efes Istanbul, AS Monaco, Baskonia Vitoria-Gasteiz, EA7 Emporio Armani Milan, FC Barcelona, FC Bayern Minhen, Fenerbahče Beko Istanbul, LDLC ASVEL Vilerban, Makabi Playtika Tel Aviv , Olimpiakos Pirej, Panatinaikos Athens, Partizan Mocart Bet Beograd, Real Madrid, Valensia Basket, Virtus Segafredo Bolonja, Žalgiris Kaunas. Klub se okreće narednim aktivnostima u prelaznom roku, ali i svim koracima koji su neophodni kako bi klub i prvi tim spremni dočekali početak nove sezone - saopštila je Zvezda.

Ovako se oglasila Evroliga.

- To znači da će drugu godinu zaredom biti klubova koji predstavljaju 10 različitih zemalja koji će se takmičiti u prvom evropskom košarkaškom takmičenju. Ovo je drugi put u sadašnjem formatu takmičenja da se svih 18 timova vraća u Evroligu u drugoj sezoni. Prethodni slučaj je bio u kampanji 2020-21 nakon pandemije skraćenog izdanja 2019-20. Skupština je takođe odobrila novu fazu takmičenja, plej-in. 

Sezona Evrolige kreće u oktobru 2023. i trajaće do aprila 2024. godine. Podsećamo, CSKA je jedan od licenciranih timova, ali i ove godine ne može da učestvuje zbog ratne situacije u Ukrajini. 

Ostavite komentar