Sport > Košarka

SRUŠILI SE SNOVI "grobara", Dante Eksum ODLAZI IZ PARTIZANA

Posle dve sezone u Evropi, sjajni Australijanac vraća se u NBA ligu

Izvor: K1info

02/07/2023 > 07:44

podeli vest:

SRUŠILI SE SNOVI "grobara", Dante Eksum ODLAZI IZ PARTIZANA
Foto: Starsport


Maštali su crno-beli navijači, maštali i nadali su se da će Dante Eksum i iduće sezone ostati u njihovoj ekipi, međutim, to se neće dogoditi. Kako prenosi pouzdani Adrijan Vojnarovski, Australijanac se seli u NBA ligu.

Eksum je prethodnih dana bio u žiži javnosti, kako zbog njegovog oca koji ima zdravtsvene probleme, ali i zbog činjenice da mu je istekao ugovor s Partizanom, te da je slobodan u izboru nove sredine.

Pominjale su se potencijalne nove destinacije u vidu Panatinaikosa, koji je želeo plejemejkera, onda i Monaka, dok se šuškalo i o ostanku u Partizanu, međutim, ništa od toga se neće desiti.

Posle dve godine u Evropi, jedne u Barseloni, druge u Partizanu, Dante Eksum se vraća u NBA ligu i to ni manje ni više, nego će igrati u ekipi s Lukom Dončićem i Kajrijem Irvingom, pošto je potpisao ugovor sa Dalas Maveriksima.

Inače, Dante Eksum je bio izabran kao 5. pik na draftu 2014. godine.

Australijski košarkaš je bio jedan od najboljih igrača Partizana u sezoni za nama, gde je tim predvodio do TOP 8 faze Evrolige, kada im je nedostajala jedna pobeda za Fajnal for, dok je u ABA ligi bio jedan od najzaslužnijih za prvi trofej posle 10 godina ovog kluba.

U Evroligi je Eksum imao prosek od nešto više od 10 poena, a imao je i preko dva poena i skoka po utakmici.

Partizan je ostao bez važnog igrača, te je pravo pitanje ko će ga odmeniti, dok se sve više priča o dolasku Kostasa Slukasa među crno-bele i ponovnoj saradnji njega i Željka Obradovića.

Što se samog košarkaša tiče, on je već neko vreme u SAD, gde brine o svom ocu koji se nalazi na respiratoru.

Ostavite komentar