Sport > Košarka

Srbija TEŠKOM MUKOM slavila protiv Grčke (100:94), Svetsko prvenstvo ZA KORAK BLIŽE

Srbija je do važne pobede u borbi za Mundobasket stigla posle produžetaka. Brine povreda Micića

Autor: Telegraf.rs

25/08/2022 > 22:30

podeli vest:

Srbija TEŠKOM MUKOM slavila protiv Grčke (100:94), Svetsko prvenstvo ZA KORAK BLIŽE
Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović


Grickali smo nokte, nervirali smo se svih 45 minuta, tokom kojih je Srbija pokazala da u najvećoj “pripremnoj“ utakmici pred Eurobasket (nema veze što je i ova sama u nekom smislu bila takmičarska za Mundobasket iduće godine) ima snage da se bori sa najjačima.

Promašio je Jaramaz taj šut za pobedu na isteku poslednjeg napada u regularnom delu utakmice, ali nam je dodatnih pet minuta pokazalo kakva je mašina Nikola Jokić. Samleo je Grke “za doručak“ i obezbedio nam veliki trijumf.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

 

"Orlovi" sada u grupi imaju dve pobede i tri poraza u drugoj grupnoj fazi kvalifikacija za Mundobasket, dok je Grčka na tri uspeha i dva neuspeha.

U poslednjoj minuti četvrte četvrtine Dorsi pogađa trojku za Grčku, egal je na 12 sekundi do kraja. Prethodno je Lukić promašio pobedu. Igraće se produžeci.

 

 

 

Na kraju treće ćetvrtine Srbija i dalje vodi sa 68:63, ali je Grčka uspela da se približi. Srbija je upropastila čak tri napada za dvocifrenu prednost, a onda je sve to trojkom kaznio Papanikolau.

 

 

Micić je doživeo distorziju skočnog zgloba, što je povreda koju je imao i ranije i sada je povredio istu nogu. Ostaje nada da će Micić uspeti da se oporavi što pre, ako ne do meča sa Turskom za tri dana, onda bar do početka Evrobasketa, jer je uz Nikolu Jokića naš najvažniji igrač.

I druga četvrtina završena u korist srpskih košarkaša. Rezultat na poluvremenu je 51:44.

U drugoj četvrtini Grci su uspeli da izjednače, ali je Srbija ipak opet povela. Micić je međutim, završio na parketu sa bolnom grimasom i njega su izneli sa terena.

 

 

Prva četvrtina završena je u korist načih košarkaša, rezultat je 31:25. 

Srbija uz zvuk sirene pogađa trojku preko Jaramaza. Prvo je sa linije penala precizan bio Milutinov, nakon čega je bek Bajerna nakon konfuzne akcije bio precizan van linije 6.75!

Na spisku selektora Svetislava Pešića za ovaj meč su Dejan Davidovac, Vanja Marinković, Nikola Kalinić, Vladimir Lučić, Ognjen Dobrić, Dušan Ristić, Nikola Jokić, Marko Jagodić-Kuridža, Vasilije Micić, Marko Gudurić, Ognjen Jaramaz i Nikola Milutinov.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

 

Pešić neće računati na Nemanju Nedovića, Filipa Petruševa i Borišu Simanića, a od ranije je poznato da Nemanja Bjelica neće igrati zbog povrede.

Srbija u novoformiranoj grupi I ima skor 1:3 i ukoliko izgubi od Grčke postoji velika mogućnost da se ne plasira na Mundobasket. Podsetimo, tri selekcije idu dalje, a Orlovi će se sastati još sa Turskom i Velikom Britanijom.

Grci i Letonci su prvi sa skorom 3:1, Turska i Belgija imaju 2:2, dok 1:3 pored Srbije imaju i Britanci koji su, ipak, autsajderi.

Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinovic

 

Najbolji srpski teniser Novak Ðoković prati sa tribina pored terena meč drugog kruga kvalifikacija grupe I za Svetsko prvenstvo u košarci između Srbije i Grčke.

Ðoković je dobio velike ovacije navijača sa tribina prilikom ulaska u "Štark arenu".

Ðoković je ranije danas saopštio da neće da nastupi na poslednjem Grend slem turniru sezone, koji počinje 29. avgusta u Njujorku pošto medicinski protokol protiv koronavirusa u SAD ne dozvoljava nevakcinisanim strancima da uđu u zemlju.

Grčka je prva na tebali grupe I sa sedam bodova, koliko ima i Letonija. Turska i Belgija imaju po šest, a Srbija i Velika Britanija po pet bodova. Svaka reprezentacija do kraja kvalifkacija odigraće još po šest mečeva.

Plasman na SP izboriće tri najbolje plasirane selekcije.

 

Ostavite komentar