Sport > Košarka

"Orlovi" pregazili Portoriko, toliko da je MILINA pisati rezultat - 110:75: Uskoro je MUNDOBASKET...

Posle okršaja sa Portorikom “Orlove” očekuje put u Šenžen, gde će odigrati još dva test-meča

Izvor: K1info/Sportklub.rs

16/08/2023 > 20:56 >> 21:14

podeli vest:

"Orlovi" pregazili Portoriko, toliko da je MILINA pisati rezultat - 110:75: Uskoro je MUNDOBASKET...
Foto: Starsport


Košarkaška reprezentacija Srbije u sredu je u beogradskoj “Štark areni” pobedila reprezentaciju Portorika "sumanutim" rezultatom 110:75 u pripremnoj utakmici pred Svetsko prvenstvo.

O tome kako se odvijala situacija na parketu novobeogradske hale najbolje svedoči rezultat na poluvremenu (65:25), kao i činjenica da je sredinom trećeg perioda vođstvo “Orlova” iznosilo 52 poena (87:35).

Razlika u korist Srbije počela je da raste već sredinom prvog perioda, kada je postala dvocifrena (15:5), a potom se duel potpuno otrgao kontroli kada je karipska selekcija u pitanju. Stefan Jović je dirigovao napadom, Nikola Milutinov je bio superioran u reketu, a među “egzekutorima” se istakao Ognjen Dobrić.

U finišu utakmice šansu su dobili i igrači sa manjom minutažom, a posebni pozdrav publike dobio je Nikola Topić, MVP Evrobasketa za igrače do 18 godina, na kojem je Srbija u Nišu došla do zlatne medalje. U potpunoj nadmoći tima Svetislava Pešića istakao se Dobrić sa 23 poena…

Trijumf Pešićevog sastava šoktnantom razlikom dodatno dobija na značaju kada se zna da je protivnik Srbije bila selekcija koja će se sa "Orlovima" sastati i na Mundobasketu u prvoj fazi utakmice.

Bogdanu dres sa brojem 100

Kapiten Srbije Bogdan Bogdanović dobio je priznanje za jubilarnih 100 odigranih utakmica u dresu reprezentacije Srbije. Njemu je uramljeni dres Srbije na kome piše broj 100 uručio predsednik Košarkaškog saveza Srbije, Predrag Danilović.

Ostaje da se vidi i za koje će se igrače selektor odličiti kada je u pitanju konačni spisak putnika za turnir.

Trenutno se na listi kandidata nalazi 14 imena: Aleksa Avramović, Bogdan Bogdanović, Dejan Davidovac, Ognjen Dobrić, Marko Gudurić, Nikola Jović, Vanja Marinković, Nikola Milutinov, Nikola Topić, Stefan Jović, Filip Petrušev, Aleksa Radanov, Dušan Ristić i Boriša Simanić. To znači da će dvojica košarkaša sa spiska biti prekobrojni za put u Manilu.

Posle okršaja sa Portorikom “Orlove” očekuje put u Šenžen, gde će odigrati još dva test-meča. U nedelju će Srbija igrati protiv Kine od 18 časova po srednjoevropskom vremenu, a dan kasnije će u istom terminu rival Srbiji biti Brazil.

Srbija će u prvoj fazi Mundobasketa nastupiti u B grupi sa selekcijama Kine (26.8. u 14.00), Portorika (28.8. u 14.00) i Južnog Sudana (30.8 u 10.00).

 

Ostavite komentar