Sport > Košarka

NIJE se postavljalo PITANJE ko ide dalje: PORTORIKO pobedio Kinu i PRIDRUŽIO se Srbiji u NASTAVKU takmičenja

Izabranici Aleksandra Đorđevića nastaviti u borbi za plasman od 17. do 32. mesta gde će igrati protiv Angole i Filipina

Izvor: K1info/Tanjug

30/08/2023 > 16:39

podeli vest:

NIJE se postavljalo PITANJE ko ide dalje: PORTORIKO pobedio Kinu i PRIDRUŽIO se Srbiji u NASTAVKU takmičenja
Foto: Tanjug/AP


Košarkaška reprezentacija Portorika savladala je Kinu rezultatom 107:89 i iz grupe B zajedno sa Srbijom nastavlja takmičenje u grupi I gde će igrati protiv Dominikanske Republike i Italije i pokušati da se sa dve pobede domogne četvrtfinala.

Portoriko je bio dominantan od starta utakmice, izabranici Aleksandra Đorđevića nisu imali rešenje za selekciju iz Centralne Amerike, pa je pitanje pobednika bilo rešeno već na poluvremenu.

Tremont Voters je sa 22 poena predvodio Portoriko, 18 je dodao Ismael Romero, 13 Kristofer Ortiz, 12 Džordž Kondit, a po 11 Stiven Tompson Džunior i Džordan Hauard.

Kod Kine su dvocifreni bili Rui Žao sa 16, Jiveji Žao sa 14, Mingsuan Hu sa 12 i Hao Fu sa 11.

Portoriko je sačuvao šanse za plasman u četvrtfinale, i ako pobedi i Dominikansku Republiku i Italiju može među osam najboljih selekcija planete.

Kina će takmičenje nastaviti u borbi za plasman od 17. do 32. mesta gde će igrati protiv Angole i Filipina. Đorđevićevi izabranici će pokušati da se kroz doigravanje izbore za direktan plasman na Olimpijske igre, jer će najbolja azijska selekcija dobiti vizu za Pariz 2024. godine.

 

 

Ostavite komentar