Sport > Košarka

Orlovi, sad se POKAŽITE! Ako Srbija izgubi od Dominikane, IDE KUĆI

Situacija u grupi I je takva da sva četiri reprezentacije imaju učinak 3-1 i ko danas pobedi ide u četvrtfinale Mundobasketa

Izvor: K1info/Sportklub.rs

03/09/2023 > 09:12

podeli vest:

Orlovi, sad se POKAŽITE! Ako Srbija izgubi od Dominikane, IDE KUĆI
Foto: Starsport


Reprezentacija Srbije danas u 14 časova u Manili igra odlučujući meč za plasman u četvrtfinale Svetskog šampionata, a rival je selekcija Dominikanske Republike.

Ekipa selektora Svetislava Pešića bi pobedom obezbedila mesto među osam najboljih na svetu, a zavisno od ishoda meča Italija – Portoriko (10 sati, SK1) znaće se i konačan poredak na tabeli.

Situacija u grupi I je takva da sva četiri tima imaju učinak 3-1 i ko danas pobedi ide u četvrtfinale. Srbija, dakle, mora da upiše trijumf ukoliko želi da ostane u borbi za medalje, a i pre nego što istrče na teren Orlovi će znati da li igraju za prvu ili drugu poziciju.

Standings provided by Sofascore

Portoriko, naime, može da učini uslugu Srbiji ukoliko savlada Italiju jer bi u tom slučaju Pešića ekipa, naravno uz trijumf protiv Dominikane, bila prva. U suprotnom, Srbija će biti druga, a Italija prva.

Ukoliko srpski tim izgubi automatski pakuje kofere i vraća se u Beograd.

Foto: Starsport

 

Grupa I u četvrtfinalu ukršta sa grupom J u kojoj Sjedinjene Države i Litvanija dele prvu poziciju sa učinkom 4-0. Njihov međusobni duel danas u 14:40 sati će odlučiti ko će sa koje pozicije u doigravanje.

U grupi K je jasno da dalje idu Nemačka i Slovenija (obe imaju skor 4-0), a danas u 13:10 će igrati za prvo mesto. Situacija u grupi L je identična kao u grupi I, odnosno u nokaut fazu će pobednici duela Kanada – Španija i Brazil – Letonija.

Četvrtfinalne utakmice na programu su 5. i 6. septembra.

Nedelja na Mundobasketu

Australija - Gruzija 9:30

Italija - Portoriko 10:00

Grčka - Crna Gora 10:40

Brazil - Letonija 11:45

Nemačka - Slovenija 13:10

DOminikanska Republika – Srbija 14:00

SAD - Litvanija 14:40

Španija - Kanada 15:30

Ostavite komentar